Skip to main content
V Posavju 21.9° C Torek, 9. avgust 2022
09.10.2021
08:49
Reštanj, strelsko tekmovanje
Foto: OZSČ Krško
V organizaciji Območnega združenja slovenskih častnikov Krško so na strelišču Zakov v Reštanju pripravili strelsko tekmovanje za memorial Albina Bogolina.

Memorial Albina Bogolina v Reštanju

KRŠKO Strelsko tekmovanje so izvedli z avtomatsko puško Zastava M.70.AB2 kalibra 7,62 x 39 mm (Kalašnikov) in pištolo Češka zbrojovka CZ 75 Shadow 9 x 19 mm.

Na tekmovanju je sodelovalo 35 strelcev iz Območnih združenj slovenskih častnikov Novo mesto, Bela krajina, Krško, OZVVS Krško, ZZB KO Senovo, DPS Senovo in SEVER Posavje. Z 177 krogi je osvojil 1. mesto posamezno Jure Pogačnik Ajdič iz OZSČ Novo mesto, 2. mesto je s krogom manj zasedel Igor Bohorč iz DPS Senovo 1, z 172 krogi pa je 3. mesto osvojil Zvonko Marinič iz ZZB KO Senovo.

Ekipna in posamična zmaga v Novo mesto

V ekipni razvrstitvi je s 506 krogi 1. mesto osvojila ekipa iz OZSČ Novo mesto, v postavi Igor Povž, Jure Pogačnik Ajdič in Marko Grošič. Z 502 krogi je 2. mesto zasedla ekipa iz OZSČ Krško. in strelci Slavko Kovačič, Jože Kranjc in Branko Geč. Tretje mesto pa je s 501 krogom osvojila ekipa DPS Senovo 1 in člani ekipe Igor Bohorč, Klemen Bohorč in Zlatko Gabrič.

"Strelska tekma je bila zelo napeta, ker so bili vsi strelci dobri in so dosegli rezultate z minimalno razliko v točkah," so sporočili iz Območnega združenja slovenskih častnikov Krško.

Fotogalerija (Foto: OZSČ Krško):

(eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja