Skip to main content
V Posavju 3.1° C Sreda, 30. november 2022
04.10.2022
20:28
V organizaciji Območnega združenja slovenskih častnikov Krško so v soboto, 1. oktobra 2022, na strelišču Zakov na Reštanju izvedli strelsko tekmovanje za memorial Franca Živiča.

Strelsko tekmovanje za memorial Franca Živiča

REŠTANJ Strelsko tekmovanje so izvedli z avtomatsko puško Zastava M.70.AB2 kalibra 7,62 x 39 mm (Kalašnikov) in pištolo Češka zbrojovka CZ 75 Shadow 9 x 19 mm. Strelskega tekmovanja se je udeležilo 36 strelcev iz šestih združenj. Med ekipami so sodelovali Območno združenje slovenskih častnikov Krško, Območno združenje slovenskih častnikov Bele krajine, Območno združenje slovenskih častnikov Novo mesto, Združenje slovenskih častnikov Brežice, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Krško in Društvo za praktično streljanje Senovo.

Fotogalerij (Foto: OZSČ Krško):

Posamezno

Med posamezniki je s 140 krogi zmagal Marko Grošič iz OZSČ Novo mesto, 2. mesto je s 138 krogi osvojil njegov klubski kolgea Jure Pogačnik Ajdič, s 137 krogi pa je 3. mesto zasedel Alojz Slavko Kovačič iz OZSČ Krško.

Ekipno

Za prva tri mesta ekipno so najboljše ekipe prejele pokale. S 398 krogi je 1. mesto osvojila ekipa iz OZSČ Novo mesto v postavi Igor Povž, Jure Pogačnik Ajdič in Marko Grošič, s 389 krogi je 2. mesto zasedla ekipa DPS Senovo (Igor Bohorč, Joško Omrzu in Jani Kranjc), s 375 krogi pa so tretje mesto osvojili Alojz Slavko Kovačič, Jože Kranjc in Branko Geč iz OZSČ Krško

Strelska tekma je bila izredno napeta

Za popestritev tekmovanja, so se preskusili v spretnosti strelci z navadnim lesenim lokom domače izdelave. Strelska tekma je bila zelo napeta, ker so bili vsi strelci dobri in so dosegli rezultate z minimalno razliko v krogih, dodajajo organizatorji.

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja