Skip to main content
V Posavju 8.8° C Četrtek, 2. december 2021
15.02.2020
12:15
Idejna zasnova ureditve Tončkovega doma na Lisci
Grafika: ePosavje
Ponudbe za oddajo Tončkovega doma na Lisci v najem na Občini Sevnica zbirajo še do 24. februarja. Kljub zaprtju doma so za obiskovalce Lisce urejene ogrevane sanitarije.

Obnova Tončkovega doma na Lisci

Obnova več kot 40 let stare kuhinje

Na Lisci so sicer začeli z obnovitveni deli v kuhinji in spominski sobi Tončkovega doma. Kot pravijo na Občini Sevnica, bo posodobitev nekaj več kot 40 let stare kuhinje omogočila učinkovitejšo pripravo jedi. "S preurejenim predprostorom in spominsko sobo pa bo Tončkov dom postal modernejši, a še vedno domačen prostor," pravijo v Sevnici.

Od leta 2014 je v lasti Občine Sevnica

Občina Sevnica je sicer leta 2014 po več kot enoletnem usklajevanju od Planinskega društva Lisca Sevnica in Planinske zveze Slovenija v lastništvo prevzela objekte na Lisci. Od takrat so na Lisci izvedli različne projekte, financirane iz evropskih sredstev, najemnine Tončkovega doma, različnih partnerstev in občinskega proračuna.

Preureditev depandans na Lisci

Rušitev depandans ob Tončkovem domu

Občina Sevnica je v sklopu dolgoročnega razvojnega načrta območja Lisce naročila pripravo idejne zasnove izgradnje novih depandans. Obnovitvena dela v Tončkovem delu bodo sicer potekala do predvidoma konca aprila, Tončkov dom bo za obiskovalce odprt predvidoma znova odprt v začetku meseca maja.

(bš)

lisca
planinci
sevnica

Pridružite se nam