Skip to main content
V Posavju 21.8° C Petek, 19. avgust 2022
13.05.2019
16:22
Foto: arhiv ePosavje
Od ponedeljka do petka, 13. do 17. maja, bo na območju Posavja potekalo več aktivnosti ob vojaški vaji Takojšen odgovor 2019. V torek, 14. maja, vabljeni v vojašnico Jerneja Molana v Cerklje ob Krki.

Vaja Takojšen odgovor 2019

Ponedeljek

V Slovenski vojski v ponedeljkovem popoldanskem času načrtujejo izvedbo padalskih skokov. "V času skokov so načrtovani kratkotrajni izklopi električne energije na območju Cerkelj ob Krki in Črešnjic. Na območju Cerkelj ob Krki odklop iz sistema oziroma priklop na agregat med 16.00 in 21.00. Cerklje ob Krki se bo oskrbovalo preko agregata Slovenske vojske. Na območju  Črešnjic odklop iz sistema prav tako med 16.00 in 21.00," dodajajo v sporočilu.

Dan Slovenske vojske

Povečan promet vozil Zaradi torkove prireditve ob Dnevu Slovenske vojske bo danes v okolici letališča zelo povečan promet vojaških in civilnih vozil ter preleti vojaških letal in helikopterjev, glavnina prometa pa bo potekala od avtocestnih odcepov Drnovo in Čatež proti vojašnici.

Torek

V torek načrtujejo večje premike vojaških in civilnih vozil v okolici vojašnice, v  smeri proti območju Cirnika in iz smeri avocestnih odcepov proti vojašnici, prav tako bo povečano število preletov letal in helikopterjev na samem letališču in v okolici.

Dan odprtih vrat vojašncie Jerneja Molana

V popoldanskem času med 13. in 20. uro bodo v vojašnici potekale aktivnosti ob Dnevu Slovenske vojske in otvoritvi vaje. Hkrati bodo odprli vrata vojašnice tudi obiskovalcem, kjer bodo prikazali sredstva Slovenske vojske in gostujočih vojska na vaji, parkirni prostor za obiskovalce bo v Gaju, od koder bodo vozili avtobusi v vojašnico.

Ponoči aktivnosti na Cirniku

"Od 20. ure naprej načrtujemo premike kolon vojakov peš iz vojašnice na območje Gaja in Gorice ter v nočnem času premike kolon vojakov preko Cerkelj, Boršta in Račje vasi do širšega rajona Cirnika. Nočne aktivnosti na Cirniku z uporabo manevrskega streliva in vadbenih artificij," dodajajo v sporočilu.

Od srede do petka

Od srede do petka pa na letališču, širšem območju Cirnika, Gaja in Gorice ter tudi na ostalih vpoklicanih zemljiščih načrtujejo intenzivne celodnevne in nočne aktivnosti. "Poleg večjega števila preletov helikopterjev in letal, načrtujemo tudi premike kolon vojakov, vojaških vozil po cestah in utrjenih gozdnih poteh, ter izvajanje vaj z uporabo manevrskega streliva in vadbenih artificij," še sporočajo iz Slovenske vojske.

(bš)

krško
brežice
slovenska vojska

Pridružite se nam

Novice iz Posavja