Skip to main content
V Posavju 3.2° C Petek, 2. december 2022
15.07.2022
14:16
Čatež ob Savi - Krška vas
Foto: ePosavje.com
Glavna cesta med Čatežem ob Savi in Krško vasjo je zaradi izgradnje kolesarske steze na desnem bregu reke Krke zaprta od začetka julija, promet bo preusmerjen še predvidoma do konca meseca.

Cesta bo zaprta predvidoma do 25. julija

BREŽICE Med Čatežem ob Savi in Krško vasjo v teh dneh potekajo dvojna gradbena dela - ob izgradnji kolesarske povezave med omenjenima krajema bodo razširili še zelo prometno glavno cesto R2-419 Čatež ob Savi - Križaj. Ker na tem odseku cesta poteka v utesnjenem območju pod hribom, bodo cesto lahko razširili le proti reki Krki in zato tu gradijo novo temeljno konstrukcijo s skoraj 70 različnimi piloti in drugimi podpornimi objekti.

Na Občini Brežice izpostavljajo, da dela za izgradnjo nove temeljne konstrukcije potekajo 4 do 5 metrov pod nivojem obstoječega vozišča, kar zahteva izvajanje začasnih podpornih konstrukcij, zagatnih sten in različnih oblik razpiranj z enim samim namenom - da delavcem omogočijo varno delo. Kako je bilo na gradbišču v četrtkovem večeru, ko so delavci že končali z za ta dan načrtovanimi aktivnostmi, pa v spodnji fotogaleriji.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Popolna zapora ceste

In ker gradnje na tem območju ni možno prestaviti v drug termin zaradi dinamike del na gradbišču in tehnologije gradnje, je bila potrebna popolna zapora ceste. Po prvotnih načrtih bo zapora še do 25. julija, zaradi morebitnih neprevidenih del pa bi lahko ta datum še podaljšali. Obvoz za osebna vozila, avtobuse in traktorje, ki prevažajo pridelke z njiv, je čez naselje Čatež ob Savi, za tovornjake je promet urejen čez Krško.

Jeseni še ena popolna zapora tega odseka

A tokratna popolna zapora ne bo edina v času gradnje, druga zapora je načrtovana v jeseni in kot obljubljajo v Brežicah, jo bodo pravočasno najavili. V teh dneh se bodo pričela tudi dela v križišču pri mostu čez reko Krko na Velikih Malencah, zato vse udeležence v prometu še enkrat več prosijo za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije.

brežice
ceste
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi