Skip to main content
V Posavju 23.2° C Torek, 24. maj 2022
09.11.2021
15:16
JTAC center, Cerklje ob Krki
Foto: arhiv ePosavje
V prvi polovici oktobra je na letališču v Cerkljah ob Krki gostovala mednarodna akreditacijska skupina iz poveljstev NATO in združenih sil ZDA, ki je ocenila šolo za kontrolorje združenih ognjev.

Predlagali bodo, da veljavnost akreditacije programa še podaljšajo

BREŽICE V Slovenski vojski pravijo, da je akreditacijska skupina med šestdnevnim obiskom preverila izpolnjevanje zahtev iz STANAG 3797 in JTAC sporazumu na področju organizacije enot, usposabljanja in vodenja dnevnikov posameznikov, opremljenosti z namensko osebno in skupno opremo, voditeljstva, izvajanja taktičnih postopkov v različnih pogojih delovanja in vpetosti v mednarodno okolje.

Usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev

Po končanem  pregledu ugotavljajo, da nacionalni program JTAC izpolnjuje zahteve obeh standardov in zato bo skupina predlagala podaljšanje veljavnosti akreditacije za naslednji dve leti. Zadnji dan obiska je akreditacijska skupina s svojimi ugotovitvami seznanila poveljnika 15. polka vojaškega letalstva polkovnika Janeza Gaubeta in načelnika štaba Generalštaba Slovenske vojske brigadirja Uroša Paternusa.  

"Dvojno akreditiran tečaj"

"Z dvojno akreditiranim tečajem se šola Slovenske vojske postavlja ob bok maloštevilnim šolam, ki izpolnjujejo zavezniške in koalicijske standarde na področju usposabljanja osebja za kontroliranje združene ognjene podpore," še izpostavljajo v Slovenski vojski.

(bš, eP)

slovenska vojska
brežice
letališče cerklje ob krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja