Skip to main content
V Posavju 3.1° C Petek, 2. december 2022
04.09.2020
13:46
Neurje na Šmarčni, 30. avgust 2020
Foto: bralka Mojca
Kot so sporočili z Občine Sevnica, bodo v sodelovanju s Komunalo Sevnica, organizirali brezplačen odvoz kosovnih odpadkov za vsa v neurju prizadeta gospodinjstva.

Brezplačen odvoz kosovnih odpadkov za vse v neurju prizadeta gospodinjstva

SEVNICA Kot pravijo na Občini Sevnica, "vsem gospodinjstvom, ki so v nedeljskem neurju utrpela škodo, ponujajo brezplačen individualen odvoz odpadkov, ki so nastali kot posledica poškodb v neurju." Med tovrstne odpadke med drugim sodijo leseno in kovinsko pohištvo - tudi okenski okvirji, oblazinjeno pohištvo, vzmetnice, preproge, vrtna oprema iz plastike ali lesa, orodje, sodi, zabojniki, večje posode, kopalniška oprema in odpadna električna in elektronska oprema.

Kaj morate narediti?

Velja tudi, če ste letos odvoz že koristili

Za naročilo kosovnega odvoza je potrebno izpolniti naročilnico, ki je dostopna na spletni strani Komunale Sevnica in na sedežu podjetja. Brezplačni individualni kosovni odvoz je omogočen tudi tistim gospodinjstvom, ki so v možnost rednega letnega kosovnega odvozav letošnjem letu že izkoristili.

Tudi odvoz ravnega stekla

Ker je bilo v neurju poškodovanih tudi večje število oken, bodo omogočili tudi odvoz ravnega stekla. To mora biti zaradi varnosti zaposlenih Komunale Sevnica, ki bodo prevzemali odpadke, shranjeno ločeno, v zaprte in označene plastične ali kartonaste škatle. Kot pravijo v sporočilu, je drobno razbito ravno steklo, pomešano s smetmi, lahko odloženo v zabojnike za mešane komunalne odpadke).

Kaj med kosovne odpadke ne sodi?

Med kosovne odpadke ne sodijo salonitna kritina in drugi nevarni odpadki, odvoz azbestnih odpadkov bo urejen ločeno. Kakor pišejo, "je poškodovano salonitno kritino je potrebno oviti v plastično folijo in odložiti na paleto ter pripraviti na prostor, do katerega bo lahko nemoteno dostopal izvajalec odvoza nevarnih odpadkov."

Imate presežke koruze in bi jih lahko ponudili prizadetim kmetijam?

Organizirana akcija pomoči najbolj prizadetim kmetijam

Prihaja pa iz sevniškega konca še ena vesela novica. V okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) – Zavoda Novo mesto in KGZS – Zavoda Celje, so namreč organizirali akcijo pomoči najbolj prizadetim kmetijam.

Kmetijski svetovalci že preverjajo potrebe po krmi - koruzi za silažo

Njihovi kmetijski svetovalci že preverjajo potrebe kmetij po krmi – koruzi za silažo in kličejo na prizadete kmetije, da ugotovijo, če imajo kmetije potrebe po krmi in kakšne količine. Vsi, ki imate morebitne presežke koruze in bi jih lahko ponudili prizadetim kmetijam, lahko to sporočite to na izpostave Javne službe kmetijskega svetovanja v Sevnico (Vladimir Sotošek, (07) 814 17 25, 051 687 816; vladimir.sotosek@kgzs-zavodnm.si) ali v Laško (Slavica Hudina (03) 734 08 71, 041 448 017, slavica.hudina@ce.kgzs.si)

(bš)

sevnica
vreme v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja