Skip to main content
V Posavju 21.8° C Petek, 19. avgust 2022
18.01.2020
17:52
Iščejo oskrbnike koče na Lisci in Grmadi
Grafika: ePosavje.com
V zadnjih dneh v Sevnici zelo odmeva odpoved najemne pogodbe dolgoletnega najemnika in oskrbnika Tončkovega doma na Lisci. Novega oskrbnika, gospodarja, iščejo tudi za kočo na Grmadi na Krškim.

Tončkov dom bo odprt do 1. februarja, nato obnova kuhinje

Znova ga bodo odprli predvidoma v maju

Na Občin Sevnica so 13. januarja prejeli odpoved najemne pogodbe dosedanjih najemnikov in oskrbnikov Tončkovega doma na Lisci.

Na Občini Sevnica pravijo: "Razumemo in spoštujemo odločitev"

Kot pravijo na Občini Sevnica, "razumemo in spoštujemo odločitev družine Krašovec za usmeritev osebnih prioritet k družini in preživljanju več časa z bližnjimi. Kot najemnik in oskrbnik Tončkovega doma je družina Krašovec uspešno sodelovala tako s Planinskim društvom Lisca Sevnica in Planinsko zvezo Slovenije kot tudi z Občino Sevnica, s čimer je bistveno pripomogla k razvoju in prepoznavnosti destinacije Lisca."

Iskali bodo nove najemnike

Na Lisci letos načrtujejo začetek obnovitvenih del kuhinje in ureditev tematskega prostora v Tončkovem domu, dela naj bi pričeli v začetku februarja. Tončkov dom bo tako za obiskovalce odprt do 1. februarja 2020, svoja vrata naj bi previdoma znova odprl v maju. V tem času bodo pripravili javni poziv za oddajo ponudb za najem Tončkovega doma.

Napovedujejo javno tribuno o viziji in razvoju Lisce

Iz Planinskega društva Lisca Sevnica so medtem sporočili, da bodo organizirali javno tribuno o viziji in razvoju Lisce. Kot pravijo, "brez skupnega dogovora, povezovanja, sodelovanja in redne komunikacije med vsemi deležniki učinki ne bodo dosegali želenih rezultatov, ki bodo zadovoljili potrebe in želje vseh obiskovalcev Lisce."

Koča na Grmadi, Krško

Oskrbnika koče iščejo tudi krški planinci

"Kakor opažamo, Grmada postaja čedalje bolj priljubljena"

Medtem se z iskanjem oskrbnika koče na Grmadi ukvarjajo tudi krški planinci. Kot pravijo, želijo letos objekt na Grmadi, tej 486 m nad morjem priljubljeni točki Krčank in Krčanov, registrirati kot planinsko kočo, zanjo pa seveda potrebujejo gospodarja. "Kakor opažamo, postaja točka čedalje bolj pribljubljena še za mnoge ostale rekreativce iz Krškega in okolice, ki se s počitkom pri koči in lepimi razgledi na Krško napolnijo z energijo," pravijo v povabilu pri iskanju novega gospodarja koče.

Zavetišče in prostor za druženje ter nudenje okrepčil

V povabilu pravijo, da "lahko skupaj z nami razvijete svojo idejo o delovanju Koče na Grmadi, katere glavni namen je zavetišče, prostor za druženje in nudenje okrepčil za pohodnike, ki jo obiščejo."

(bš)

lisca
sevnica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja