Skip to main content
V Posavju 20.5° C Četrtek, 7. julij 2022
11.12.2020
11:39
Dom starejših občanov Krško
Foto: ePosavje.com
Tri tedne od pojava okužbe iz Doma starejših občanov Krško prihajajo vesele novice, do četrtkovega popoldneva je namreč ozdravelo 43 stanovalcev.

Vesela novica iz Doma starejših občanov Krško

Do četrtkovega popoldneva ozdravelo 43 stanovalcev

KRŠKO V četrtek, 10. decembra, so v Domu starejših občanov Krško zabeležili tri tedne od pojava prve okužbe. Iz doma prihajajo bolj vesele novice, do četrtkovega popoldneva je ozdravelo 43 stanovalcev. V domu upajo, da bo "v naslednjih dneh število ozdravljenih vsak dan večje ter se bo res uresničilo kar smo potiho upali: da bomo božične praznike lahko preživeli bolj optimistično in sproščeno."

"Epidemiološka slika naše lokalne skupnosti je sedaj drugačna"

V preteklem tednu v domu 38 novih okužb med stanovalci in 21 med zaposlenimi

"Okužba z virusom SARS-CoV-2 se je širila kljub našemu trudu, da bi bilo drugače. Kot smo bili spomladi ponosni in smo včasih v šali rekli, da nuklearka botruje temu, da smo imeli najmanj okužb v Sloveniji. Epidemiološka slika naše lokalne skupnosti je sedaj drugačna, kar se odraža tudi v našem domu. V enem delu smo del tega kot bazen, od koder okužbe prihajajo, v drugem delu pa tudi doprinesemo k večjemu številu. V preteklem tednu je bilo v našem domu beleženih 38 novih okužb pri stanovalcih in 21 okužb pri zaposlenih," je ob tem sporočila direktorica Nuša Masnik.

Dom starejših občanov Krško, december 2020

Z naslednjim tednom začnejo sproščati obiske

Skupini Nagelj in Mak beli coni z zdravimi stanovalci

Skupini Nagelj in Mak sta ponovno beli coni z zdravimi stanovalci. Bodo pa v Domu starejših občanov Krško v naslednjem tednu začeli sproščati obiske. "Od ponedeljka dalje bodo obiski mogoči pri stanovalcih, ki so ozdraveli. Obiski bodo potekali po predhodnem dogovoru, za uro in dan se bo z vami dogovorila naša sodelavka, ki bo poklicala vsakega izmed vas," še dodajajo.

(bš)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi