Skip to main content
V Posavju 30.8° C Četrtek, 30. junij 2022
21.09.2019
16:58
Foto: Občina Krško
Učenke in učenci osnovnih šol v občini Krško so na okrogli mizi v okviru dogodkov ob Evropskem tednu mobilnosti, ki poteka pod geslom Gremo peš, predstavili svoje pešpoti do šole.

Učenci krških osnovnih šol predstavili sovje poti v šolo

Opozorili na težave, ki bi jih bilo potrebno odpraviti

KRŠKO Ob tem so osnovnošolci opozorili na težave, ki bi jih bilo v prihodnje potrebno še odpraviti. Učenci so na okrogli mizi, ki jo je vodil učenec OŠ Jurija Dalmatina Krško Jan Kuselj, v posameznih krajih izpostavili tako prednosti in pomanjkljivosti oz. tako varne kot nevarne poti. Pri slednjih so predvsem opozorili, da je potrebno urediti pločnike, širitev cestišč, urediti prehode za pešce, predstavili nevarna, predvsem nepregledna križišča cest, po katerih hodijo v šolo, predlagali postavitev dodatnih hitrostnih ovir in podobno.

Cankarjeva ulica kot primer za pešce urejene ulice

Osnovnošolce, učitelje in ravnatelje je pozdravil podžupan občine Krško Silvo Krošelj, ki je poudaril, da želi Občina Krško s to okroglo mizo predvsem od njih izvedeti, kaj opažajo na svojih poteh v šolo, z njimi sodelovati, da bodo skupaj našli rešitve. Kot primer za pešce urejene ulice je izpostavil obnovljeno Cankarjevo ulico v Krškem z novimi obojestranskimi pločniki.

Dodatno označili mesta peš poti v šolo

Sicer je občina pri vseh šolah obnovila označbe in pri dveh OŠ dodatno označila mesto, kjer starši puščajo otroke, od koder le ti nadaljujejo po označeni poti peš do šole, in sicer pri OŠ Jurija Dalmatina pri trgovini Resa in bivšem Labodu, ter pri bazenu Brestanica za otroke OŠ Adama Bohoriča Brestanica. Pri OŠ Leskovec pri Krškem so označili dodatna mesta za starše prvošolcev in pa peš cono v neposredni bližini šole, na Raki pa postavili dodatni opozorilnik hitrosti, ki voznike opozarja na prisotnost otrok in omejeno hitrost vožnje.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Matjaž Pirc z oddelka za gospodarsko infrastrukturo Občine Krško je predstavil še projekte novih kolesarskih poti Krško – Kostanjevica na Krki, Krško-Brestanica in Senovo – Kozje ter odgovarjal na številna vprašanja učenk in učencev o ureditvah na njihovih šolskih poteh.

Predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Krško Vlado Bezjak, komandir Policijske postaje Krško Peter Molan ter vodja Skupnega prekrškovnega organa Martin Cerjak so se strinjali, da je tovrsten prispevek učenk in učencev za varnost v prometu še kako pomemben, hkrati pa, da mora vsak od nas prispevati k varnosti v prometu, tako pešci, kolesarji in vozniki motornih vozil.

Občina Krško

krško
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi