Skip to main content
V Posavju 28.7° C Torek, 16. avgust 2022
04.05.2019
12:42
Grafika: Ansat TV
Pri železniški postaji v Krškem so pred dobrim letom odstranili dlje časa zaprt in zelo dotrajan nadhod nad železniško progo. Več pa v TV prispevku iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV.

Konstrukcija nadhoda je že postavljena

Po nekaj zapletih pri pridobivanju dovoljenja za izvedbo del, sta Slovenske železnice in Občina Krško vendarle našla skupno rešitev. Konstrukcija nadhoda je zdaj že postavljena.

Kot je pojasnil krški župan, so dlje časa zaprt nadhod nad železniško progo sprva želeli zgolj prenoviti, a so ugotovili, da je njegova konstrukcija preveč dotrajana in nevarna, zato so se odločili za postavitev novega. "Obstoječi nadhod je bil v precej slabem stanju in v sami fazi obnove je prišlo do odločitve, da se v celoti obnovi in polepša," ob tem pove krški župan Miran Stanko.

Uporabno dovoljenje za nadhod do sredine maja

Uspešno sodelovanje s Slovenskimi železnicami

Pripravljalna dela – sanacija temeljev so zaključena, postavljena sta oba dostopna stolpa in vmesna stebra ter jeklena konstrukcija nadhoda. Prejšnji teden so potekala še zaključna dela, postavitev ograje in razsvetljave. "Glede na to, da je šlo za večji poseg, je potrebno dobiti tudi uporabno dovoljenje - kar načrtujemo nekje v sredini meseca maja, ko bi bil predan v uporabo," še dodaja Stanko.

183 tisoč evrov

Pri končni realizaciji projekta so intenzivno sodelovali tudi predstavniki Slovenskih železnic, ki so prevzeli inženiring izvedbe projekta. Vrednost naložbe, ki jo v celoti krije Občina Krško, je 183.000 evrov, skupaj s projektno dokumentacijo in nadzori.

Nadgradnja P+R parkirišč pri nadhodu

Z ureditvijo nadhoda še ne bo konec ureditev v tem delu Vidma. "Ta nadhod pomeni del zaključene celote, ki jo bo predstavljal nadhod za večjo varnost vseh, ki imajo opravke na drugi strani Save in obratno. Pripravljamo nadgradnjo parkirišč v trenutni makadamski obliki," pove Stanko. Za ta parkirišča je trenutno v zaključni fazi izdelava projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam