Skip to main content
V Posavju 24.5° C Četrtek, 11. avgust 2022
01.07.2022
15:01
Črešnjice, Cerklje ob Krki
Grafika: ePosavje
V Brežicah se pripravljajo na obnovo in ureditev ceste med Črešnjicami ter Cerkljami ob Krki. Na celotni trasi bo nov pločnik, hkrati bodo uredili tudi nevarno križišče z državno cesto Križaj - Čatež.

Ureditev ceste Cerklje ob Krki - Črešnjice

BREŽICE Na Občini Brežice iščejo izvajalca gradbenih del za ureditev ceste med naseljema Cerklje ob Krki in Črešnjice. Za 2. in 3. fazo projekta Obnova lokalne ceste Cerklje - Črešnjice in Velika vas - Veliki Podlog - Črešnjice z izgradnjo pločnika« do 15. julija letos tako zbirajo ponudbe in če bo šlo vse po načrtih, bi z deli pričeli še letos.

Projekt ima štiri faze

Promet ureditve celotne trase so razdelili v štiri faze, kot že omenjeno bodo s tem javnim naročilom iskali izvajalca del za 2. in 3. fazo. V 1. fazi projekta je sicer predvidena ureditev pločnika in ceste v naselju Črešnjice v smeri Hrastja, 4. faza pa je ureditev peš poti med Cerkljami in Črešnjicami.

Kaj vse bodo uredili v 2. in 3. fazi?

Ob lokalni cesti med Črešnjicami in Cerkljami ob Krki bodo uredili pločnik, v Cerkljah ob Krki bodo obnovili nevarno križišče z državno cesto Čatež - Križaj, v nadaljevanju ceste pa bodo ohranili tudi javno pot v smeri vojašnice. Na trasi ceste bodo to ponekod razširili, vzdolž ceste pa bo po novem pet dovozov na zasebna zemljišča.

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi