Skip to main content
V Posavju 0.2° C Nedelja, 23. januar 2022
05.09.2020
16:49
Ureditev komunalne infrastrukture v Dolenjem Boštanju
Foto: ePosavje.com
V Dolenjem Boštanju v teh dneh poteka sanacija kanalizacije, ki zajema ureditev dotrajanega javnega kanalizacijskega omrežja na treh odsekih oziroma v treh ulicah.

Kanalizacija, grajena pred 50 leti

"Zelo smo veseli, da je do tega končno prišlo"

SEVNICA Kanalizacija na območju Dolenjega Boštanja je precej dotrajana in nujna za prenovo, grajena je bila pred skoraj petdesetimi leti, in sicer z udarniškim delom tistih stanovalcev, ki so tam gradili stanovanjske hiše.

Ocvirk: "Gre za zelo zahtevne posege"

"Kanalizacijo obnavljamo v treh ulicah pod tremi javnimi potmi. Dela potekajo, višina investicije je okoli 80.000 evrov. Glede na to, da je v teh ulicah združena vsa komunalna infrastruktura, gre za zelo zahtevne posege," je povedal sevniški župan Srečko Ocvirk. "Zelo smo veseli, da je do tega prišlo in da voda ne bo več drvela z brega," nam je povedala krajanka Vera.

Urejajo dvorišča, ukinjajo greznice

Veliko krajanov hkrati ureja lastna dvorišča in ukinja greznice. "Tako je prišlo, da bomo morali urediti greznice," je dodal krajan Rudi. Kot pravi župan, mora biti izvajalec za ta dela usklajen z lastniki hiš, da lahko vzporedno te stvari urejajo. "To sicer ni v domeni občine, je v zahtevno za izvajalca, da to nemoteno poteka."

Dela bodo dokončana že v septembru

Kanalizacija bo umeščena pod javnimi potmi, z navezavo na obstoječ kanalizacijski sistem občine Sevnica. Dela bodo dokončana že v septembru.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja