Skip to main content
V Posavju 27.7° C Sobota, 2. julij 2022
03.04.2020
20:23
Akcija zbiranja računalnikov v občini Brežice
Foto: Občina Brežice
Občina Brežice, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM) in občanke ter občani so zagotovili 27 dodatnih računalnikov.

Uspešna akcija zbiranja računalnikov

BREŽICE "Po začetnem tednu uvajanja pouka na daljavo je Občina skupaj z osnovnimi šolami izvedla pregled dostopnosti učenja na daljavo za učenke in učence ter evidentirala pomanjkljivosti. Šole so že na začetku izvajanja pouka na daljavo učencem, ki so izrazili potrebo, zagotovile osnovno opremo v obliki tablic, nekatere šole pa so učencem zagotovile tudi računalniško opremo iz računalniških učilnic," pravijo na Občini Brežice.

Tablice so lahko le začasna rešitev

Mobilni telefoni staršev pa zelo otežujejo kakovostno spremljanje

Kakor pravijo na Občini, "so po ponovnem preverjanju šole izpostavile dodatne potrebe učencev po računalniški opremi kot tudi po zagotavljanju mobilnega dostopa. Posamezni učenci so do gradiva dostopali preko mobilnih telefonov svojih staršev, kar zelo otežuje kakovostno spremljanje in je za dolgoročno sledenje pouku na daljavo neprimerno. Težavo dostopnosti do računalniške opreme so izpostavile tudi družine s tri in več šoloobveznimi otroki, ki so na enem računalniku težko usklajevali šolske obveznosti skozi dan. Dodatno se je izpostavilo tudi dejstvo, da so računalniške tablice lahko le začasna rešitev pri izvajanju pouka na daljavo."

"Na Občini Brežice smo veseli in ponosni"

V Brežicah so tako na podlagi zaznanih potreb pozvali širšo javnost in javne zavode, da preverijo ali sami razpolagajo z delujočimi računalniki, ki se jim lahko odrečejo in jih namenijo osnovnošolcem ter tako pomagajo posameznim učencem pri sledenju pouka v teh izrednih okoliščinah.

V skupni akciji zagotovili opremo za 27 učenk in učencev v občini

Zagotovili še dve mobilni dostopni točki

"Veseli smo in ponosni, da so se povabilu odzvali gospodarstveniki, ki so do sedaj podarili štiri računalnike, sami občanke in občani so prispevali šest računalnikov, ZPTM sedem in Občina Brežice deset računalnikov. Tako smo s skupnimi močmi zagotovili opremo za 27 učenk in učencev osnovnih šol občine. Poleg računalnikov je Občina Brežice dodatno zagotovila še dve mobilni dostopni točki," še dodajajo na Občini Brežice.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Akcija zbiranja računalniške opreme še vedno poteka

Ker se potrebe učencev po računalniški opremi ugotavljajo sproti, običajno takrat, ko učitelji preverjajo dejansko izvajanje nalog učencev, akcija zbiranja računalniške opreme še vedno poteka. Zato občina vabi posameznike in organizacije, ki imajo delujoče računalnike in jih ne potrebujejo, da se odločijo za sodelovanje v akciji. Za vse, ki želite prispevati računalnike, je več informacij na voljo na telefonski številki  07 620 55 00 (sprejemna pisarna) ali po e-pošti na roman.omerzu@brezice.si

(Občina Brežice, bš, eP)

brežice
koronavirus
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja