Skip to main content
V Posavju 0.6° C Sobota, 22. januar 2022
16.04.2021
07:54
Dan za spremembe v Sevnici
Foto: VGC Posavje - Sevnica
V soboto, 10. aprila, so se tudi v Sevnici pridružili vseslovenski prostovoljski akciji Dan za premembe, pod sloganom Premagajmo osamljenost.

Vrtnarjenje z balkona

SEVNICA V organizaciji Slovenske filantropije so po Sloveniji izvedli več kot 200 prostovoljskih aktivnosti, katerih rdeča nit je bila naslavljanje osamljenosti z namenom krepitve vezi med posamezniki, organizacijami, skupnostmi in nenazadnje v celotni družbi. Aktivnosti so potekale v več kot 100 krajih, po vsej državi pa je bilo aktivnih več kot 350 organizacij in 10.000 prostovoljcev.

Dan za spremembe v Sevnici

Idejna vodja akcije Vrtnarjenje z balkona – Podarjamo sadike je bila aktivna prostovoljka Gordana Šeško, ki je srčno posvojila vse sadike in z ljubeznijo skrbela za njih vse do dneva dogodka. Sadike so pohajale s svetlobno hitrostjo, mimoidoči obiskovalci so bili zelo presenečeni in navdušeni nad takšno gesto, prostovoljci pa prijetno utrujeni in zadovoljni z izkupičkom, saj so podarili 19 sadik bazilike, 16 sadik peteršilja, 14 sadik rukole, 18 sadik blitve, 3 sadike bučk, 4 sadike paradižnika, 2 sadiki česna in 9 sadik mete ter 4 kapucinke.

Kot dodajajo organizatorji dogodka, so ob tem podarili tudi nekaj šopov kamilice, melise, citronske mete, okrasne trave in par vijolic.

Fotogalerija (Foto: Večgeneracijski center Posavje - Sevnica):

(eP)

sevnica
večgeneracijski center posavje
fotogalerija

Pridružite se nam