Skip to main content
V Posavju 16.4° C Petek, 27. maj 2022
05.09.2019
18:41
Foto: S.B.
Lovska družina Bistrica ob Sotli šteje 32 članov. Njihov predsednik Bojan Franc Pregrad je nanje še kako ponosen, saj so poleg jurjevanja uspeli organizirati tekmo v streljanju na glinaste golobe.

Meddružinsko tekmovanje v streljanju na glinaste golobe

Druženja lovskih družin od blizu in daleč se je udeležilo 48 lovcev iz Lovskih družin Bizeljsko,Podčetrtek, Loka pri Žusmu, Kozje, Podsreda, Zagorska sela, Pišece, Rogaška Slatina, Mala Nedelja in  Šentvid pri Grobelnem. Organizatorji srečanja so tekmovalcem zagotovili tudi nagrade do 20. mesta, kar pa je lepa posebnost tekmovanja.

Prve tri nagrade so bile poleg pokalov še odstrel gamsa, starejšega srnjaka in klaftra drv. Posebnost tekmovanja je bil žreb med prisotnimi strelci za 500 nabojev, kar je strelce na prireditvi obdržalo do konca.

Fotogalerija (Foto: S.B.):

Nekaj težav so na samem tekmovanju naredila nejasno napisana pravila na vabilu, kar pa je posledica tega, da se je tekmovanje organiziralo prvič po 22 letih. Za zaplet se je organizator pri podelitvi opravičil. Kljub temu se je tekmovanje končalo v izjemnem in lepem vzdušju.

S.B.

fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja