Skip to main content
V Posavju 24.6° C Ponedeljek, 4. julij 2022
03.12.2020
15:21
Brežice, november 2020
Foto: arhiv ePosavje
Kot so sporočili z Občine Brežice, bodo namesto prazničnega dogajanja namenili dodatna sredstva za pakete pomoči in za gasilska društva v občini Brežice.

Namesto sredstev za praznovanje sredstva za dodatne pakete pomoči in gasilce

BREŽICE Kot so sporočili z Občine Brežice, so epidemiološke okoliščine letošnjega leta botrovale tudi skromnejšemu decembrskemu dogajanju v občini Brežice. Župan Ivan Molan je sprejel odločitev, da sredstva iz tega naslova nameni za dodatno podporo socialno šibkim in prostovoljnim gasilskim društvom.

Sredstva za obogatitev standardnih paketov pomoči

Tako bo Občina Brežice Območnemu združenju Rdečega križa in Karitas Brežice namenila dodatna sredstva v višini 5.000 evrov. Sredstva bosta humanitarni organizaciji uporabili za obogatitev standardnih paketov pomoči z vsakdanjimi potrebščinami, ki jih ti ne vsebujejo. Občanom, ki potrebujejo tovrstno pomoč, bodo dodatne potrebščine dobrodošle, to so npr. sladkor, sol ter pralni prah in izdelki za osebno nego. "Obogatitev paketov pomoči bo prednostno namenjena starejšim občanom, ki živijo sami oz. v gospodinjstvu z zakoncem ter družinam z otroki," dodajajo na Občini Brežice.

Nova gasilska cisterna za PGD Brežice

Dodatnih 6.200 evrov Gasilski zvezi Brežice

Občina Brežice je Gasilski zvezi Brežice namenila tudi dodatnih 6.200 evrov proračunskih sredstev. Sredstva bodo v enakih deležih prejela prostovoljna gasilska društva, ki celo leto izpolnjujejo svoje poslanstvo, ne glede na razmere, tudi in še posebej v času epidemije. 

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja