Skip to main content
V Posavju 3.1° C Petek, 2. december 2022
11.03.2021
12:41
Rešilec NMP Brežice, avtocisterna za PGE Krško
Grafika: ePosavje.com
Brežiški reševalci bodo v svoje garaže kmalu dobili novo reševalno vozilo, krški poklicni gasilci pa so objavili javno naročilo za novo gasilsko avtocisterno tudi za bolj hribovite terene.

V Brežicah kmalu nov rešilec, v Krškem gasilska avtocisterna

Novo reševalno vozilo za brežiške reševalce

KRŠKO Reševalke in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Brežice bodo najkasneje v začetku novembra letos bogatejši za novo reševalno vozilo. Občina Brežice je namreč objavila javno naročilo po odprtem postopku za dobavo reševalnega vozila za potrebe Zdravstvenega doma Brežice za dobavo nujnega reševalnega vozila tipa B z ustrezno nadgradnjo, prenosno medicinsko opremo, IKT ter postajo.

Rok za dobavo? 2. november 2021

Kot so zapisali v javnem naročilu, bo vozilo modularne izvedbe namenjeno za izvajanje reševalnih prevozov v sklopu medicinske pomoči. Rok za dobavo je najkasneje 2. novembra letos, v sklopu javnega naročila pa bo dobavitelj moral odkupiti še dve specialni vozili - reševalno vozilo VW Transporter in Citroen C8, ki so ga v Brežicah uporabljali za sanitetne prevoze, za prevoze pacientov.

Od decembra imajo novo vozilo za prevoze bolnikov

Decembra lani so sicer v Zdravstvenem domu Brežice zaradi potrebe po nabavi novega kombi vozila za prevoz onkoloških in dializnih bolnikov zaradi povečanega števila pacientov in epidemioloških ukrepov v času epidemije, ko mora biti v vozilu manjše število pacientov v vozilu, kupili novo kombi vozilo.

Avtocisterna za Poklicno gasilsko enoto Krško, Foto: rosenbauer.si

V Krškem si želijo podobne avtocisterne, kot jo imajo v PGD Razvanje, Foto: rosenbauer.si

Krški poklicni gasilci junija naslednje leto z novo avtocisterno

V Poklicni gasilski enoti Krško bodo tudi v letošnjem letu nadaljevali s posodobitvijo voznega parka. Naslednje leto bodo v novih garažah, v teh dneh zadnja faza izgradnje prizidka prostorov na Tovarniški ulici lepo napreduje, pozdravili novo gasilsko avtocisterno. 

Nova avtocisterna V-13

Do sedaj na nemškem podvozju, po novem na švedskem

Prejšnji teden so namreč objavili javno naročilo za nakup gasilskega delovnega vozila, ki ga vodijo pod delovnim nazviom avtocisterna AC V-13. S to oznako je zdaj v garažah gasilska avtocisterna s 5000 litri vode na podvozju znamke Mercedes, v javnem naročilu za novo avtocisterno pa je zapisano, da "naj bo na osnovi stališča strokovnega sveta naročnika podvozje predvidoma Volvo, tip FMX 4X4 R 480KM ali podobno". V nadgradnji vozila bo bolj zmogljiva črpalka od dosedanje (NH35), v novem vozilu pa bo tudi 1000 litrov vode več, skupaj bo prostora za 6000 litrov vode.

Ponudbe zbirajo do 6. aprila letos, rok za dobavo 30. junij 2022

Ponudbe zbirajo do 6. aprila letos, rok za dobavo novega gasilskega vozila pa je, tako je zapisano v razpisni dokumentaciji, 30. junij 2022.

(eP)

pge krško
krško
brežice
nmp brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja