Skip to main content
V Posavju 0.8° C Sobota, 22. januar 2022
09.07.2020
10:11
Igrišče z umetno travo, Brežice
Foto: ePosavje.com
Občina Brežice nadaljuje z večfazno investicijo posodobitve nogometnega stadiona v Brežicah. V minulih dneh so tam namreč začeli z gradnjo novega nogometnega igrišča z umetno travo.

V Brežicah začeli z gradnjo igrišča z umetno travo

Naslednje leto bodo že brcali na novem igrišču

BREŽICE V Brežicah so začeli s pripravljalnimi deli za igradnjo novega pomožnega igrišča z umetno travo. Ob igrišču bodo uredili tudi pripadajočo razsvetljavo, vse skupaj pa je v skupni vrednosti ocenjeno na 835 tisoč evrov. Igrišče bo predvidoma na voljo za uporabo v naslednjem letu.

Molan: "Podaljšali bomo sezono in zagotovili normalne pogoje za trening"

Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan je posodobitev igrišča nujna, če želijo nadaljevati z razvojem nogometa v občini. "Občina Brežice nadaljuje s posodobitvijo nogometnega stadiona v Brežicah. Lani smo uredili glavno igrišče z razsvetljavo in glede na to, da v Brežicah trenira okoli 350 otrok in nogometna ekipa igra v 2. slovenski nogometni ligi, je nujno narediti pomožno igrišče z umetno travo in razsvetljavo," ob tem dodaja brežiški župan. "Le na tak način bomo podaljšali sezono in zagotovili normalne pogoje za trening otrokom in ekipi."

Za dodatna sredstva bodo v Brežicah še kandidirali

"Nogometni stadion bo v letošnjem letu posodobljen"

Pogodbena vrednost del za pomožno igrišče z umetno travo je 610.000 evrov in za izvedbo razsvetljave 225.000 evrov. "Zaenkrat smo pridobili 50.000 evrov dodatnih sredstev na Fundaciji za šport, sedaj bomo za dodatna sredstva kandidirali še pri Nogometni zvezi Slovenije. Nogometni stadion bo v letošnjem letu posodobljen, dokončanje del predvidevamo do konca leta," nam je še povedal Molan.

(eP)

brežice
video
nogomet
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja