Skip to main content
V Posavju 28.8° C Sreda, 10. avgust 2022
15.07.2022
07:57
Splošna bolnišnica Brežice, COVID-19
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice so od 11. julija naprej obiski le štirikrat tedensko, pa še to zgolj ena oseba na obiskovanca. Dodatni ukrepi zaradi novega COVID vala tudi v Zdravstvenem domu Krško.

Obiski v Splošni bolnišnici Brežice od 11. julija naprej

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice so zaradi pojava novega vala znova uvedli omejitve obiskov pacientov. Tako je od ponedeljka v veljavi ukrep, da so obiski le štirikrat dnevno - ob ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah, pa še to le od 14.30 do 15.30 in največ 15 minut za enega obiskovalca na enega pacienta. Ob tem dodajajo, da morajo obiskovalci obvezno uporabiti FFP2 masko, ki jo dobijo na vhodu od uslužbenca, ki kontrolira vhod za obiskovalce.

Ukrep v Zdravstvenem domu Krško

Podoben ukrep nošnje maske je paciente od srede, 13. julija, obvezen ob vstopu in v gibanju po prostorih Zdravstvenega doma Krško. Obvezna uporaba zaščitne maske ter razkuževanje rok je obvezno za vse paciente, izjema so otroci do dopolnjenega 6. leta starosti ter osebe s posebnimi potrebami. Kot pravijo v Krškem, se v primeru kliničnih znakov okužbe z virusom SARS-COV-2 posvetujte z izbranim osebnim zdravnikom, ki bo podal podrobnejša navodila. "Z uporabo zaščitnih ukrepov se zmanjšuje tveganje za okužbe in širjenje okužbe z virusom SARS-COV-2. Prosimo za dosledno upoštevanje navodil, ki so pomembna tako za zdravje pacientov, kot tudi zaposlenih v Zdravstvenem domu Krško," dodajajo.

Porast števila potrjenih primerov

S pojavom novih dveh podrazličic virusa omikron BA.4 in BA.5 se je povišalo število obolelih tudi v Posavju. V zadnjih sedmih dneh so tako po COVID-19 sledilniku v občini Krško potrdili 145 primerov, v občini Brežice 110, v Sevnici 68, v Radečah 30 in v Kostanjevici na Krki 9. V sredo so sicer v Brežicah potrdili 27 primerov, v Krškem 33, v Kostanjevici 2 in v Sevnici 17 in v Radečah 7.

splošna bolnišnica brežice
brežice
krško
sevnica
zdravstveni dom sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice