Skip to main content
V Posavju 25.2° C Ponedeljek, 4. julij 2022
01.05.2022
08:04
Foto: arhiv ePosavje
V Knjižnici Brežice bodo gostili predavanje Vidke Kuselj O izkušnjah z Alzheimerjevo boleznijo, ki bo potekalo v četrtek, 5. maja 2022, ob 18. uri v Dvorani Savice Zorko.

O izkušnjah z Alzheimerjevo boleznijo

Vidka Kuselj iz Krškega je upokojena profesorica slovenščine in kulturna delavka, ki se je z Alzheimerjevo demenco srečala v lastni družini, ko je zbolela njena mama, kasneje pa še mož. Doživela je vse stopnje te napredujoče neozdravljive bolezni možganov, ki postopoma prizadene spomin in intelektualne sposobnosti, na koncu pa človek potrebuje 24-urno oskrbo. O svojem in moževem doživljanju te krute bolezni odkrito pripoveduje v knjigi Zdaj sem tvoja Moja. Leta 2019 je ta boleča izpoved izšla prvič, v minulem letu pa je bila dopolnjena. Avtorica upa, da so in bodo njune izkušnje komu v pomoč, predvsem svojcem obolelih pa opomnik k strpnosti, ob čemer se potrpežljivost piše z veliko začetnico. Knjiga bo na dogodku na voljo za nakup.

Dogodek v sodelovanju pripravljamo Društvo diabetikov Posavje - Brežice, Knjižnica Brežice in FIHA. Naše delovanje podpira Občina Brežice.

(Knjižnica Brežice)

brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja