Skip to main content
V Posavju 31.9° C Sreda, 17. avgust 2022
26.05.2021
13:28
Leskovška salamiada 2021
Foto: Anton Hruševar
Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot (DLS) Leskovec pri Krškem je tudi letos konec aprila izpeljalo ocenjevanje najboljših salam in špehovk.

Salamiada v Leskovcu pri Krškem

KRŠKO Na ocenjevanje salam v prostorih Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem so letos prejeli manj salam kot pretekla leta, a je kot je dejal predsednik društva Jože Petkovšek, so bili z vzorci zadovoljni. Sodniki so namreč ocenili 47 salam in 22 špehovk. 

Strokovna komisija je ocenila, da je najboljšo salamo izdelal Matjaž Peterlin iz Bele Cerkve, drugi je bil Boris Arnšek iz Dolenje vasi, tretje mesto pa je zasedel Stojan Tomažič iz Otavnika. Najboljšo špehovko je pripravili Stanislav Pflege z Mrtvic, 2. mesto je osvojil Leskovčan Jože Petkovšek, 3. pa Janez Lenart iz Tomažje vasi.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Podelitev so izpeljali pred gasilskim domom v Leskovcu pri Krškem. Predsednik društva je najprej podelil še mednarodna priznanja iz Samobora, kjer je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot za salamo dobilo Zlatno šajbo, Milan Janežič pa za špehovko. Po ocenjevanju so podelili priznanje za najboljšo lokalno salamo, priznanje je prejel Boris Arnšek iz Dolenje Vasi.

Vse prisotne je nagovoril tudi predsednik Sveta Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem Jože Olovec, ki je poudaril, da se bliža deseta obletnica delovanja društva, katerega je bil tudi sam soustanovitelj. Sedaj je je le še bolj kot ne podporni član.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija
krško

Pridružite se nam