Skip to main content
V Posavju 24.3° C Torek, 17. maj 2022
10.12.2021
12:38
V teh časih, zaznamovanih z virusom, je predstavitev komunalnih dejavnosti na šolah in vrtcih precej manj kot v preteklih letih.

Ločevanje odpadkov

KRŠKO Iz družbe Kostak, d. d., so se z veseljem odzvali povabilu Vrtca Leskovec, enote Pika Nogavička, in ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov izvedli predstavitev o ločevanju odpadkov. V zahvalo pa so od malčkov in njihovih vzgojiteljic prejeli zapis, ki ga v izvirniku objavljamo v nadaljevanju.

"Danes smo imeli v vrtcu poseben dan. Obiskal nas je g. Marjan iz podjetja Kostak. Ponosno smo mu pokazali smetarski tovornjak, ki smo ga izdelali iz kartona, on pa nam je predstavil delo zbiranja in odvoza odpadkov. Spomnil nas je kako ločujemo odpadke, v katere posode razvrstimo posamezen odpadek, kam tovornjak odpelje smeti, kaj se z njimi zgodi. Zelo pozorno smo ga poslušali in mu postavili cel kup vprašanj. Pohvalil nas je, saj smo zelo veliko o pravilnem ločevanju vedeli tudi sami. Nato smo si lahko pogledali smetarsko vozilo, ki nas je pričakalo na dvorišču pred vrtcem. Prelevili smo se v smetarske delavce in najprej pravilno ločili smeti, smetarji pa so nam pokazali kako se posode izprazni s tovornjakom. Okoli avta smo se lahko tudi sprehodili in raziskali, kaj pomenijo vsi ti gumbi."

Fotogalerija (Foto: Kostak, d. d.):

(eP)

kostak krško
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja