Skip to main content
V Posavju 18.6° C Nedelja, 2. oktober 2022
26.03.2020
17:33
Kot so sporočili iz Mladinskega centra Krško, so prešli na digitalno mladinsko delo.

V Mladinskem centru Krško prešli na digitalno mladinsko delo

KRŠKO "V času, ko smo, zaradi upoštevanja nujnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, primorani omejiti osebne stike, delati od doma in so vrata Mladinskega centra Krško zaprta, smo ostali brez našega glavnega načina delovanja, ostali smo brez osebnega stika z mladimi in klasičnega mladinskega dela," pravijo v sporočilu.

Mladi so v tem trenutku zelo prizadeta skupina

Ostali so namreč brez medsebojnega druženja

Ta izziv jih je spodbudil, da se podajo na, za njih precej novo področje za delo z mladimi - odločili so se za digitalno mladinsko delo. Mladi so namreč v tem trenutku zelo prizadeta skupina, saj so ostali brez medsebojnega druženja, zato jim želijo z digitalnimi vsebinami krajšati čas ter jim omogočiti kvalitetne izobraževalne vsebine po katerih lahko trenutno posegajo. Tako kot mediji, ki v trenutni situaciji poleg stroke, igrajo eno izmed najpomembnejših vlog, se zavedajo resnosti situacije in želimjo mlajšo populacijo na ta način spodbujati k spoštovanju ukrepov, ki so nujno potrebni za nadaljnje družbeno življenje.

Objavljajo kuharske recepte, naredi-sam video navodila in ostale zanimive vsebine

"Mladinski delavci smo v ta namen na profilih družabnih omrežij (Facebook MC Krško in Instagram MC Krško) postali zelo aktivni in pričeli objavljati digitalne vsebine, s katerimi želimo izobraževati, zabavati ter predvsem vzbuditi zanimanje in sodelovanje mladih. Pričeli smo z objavami kuharskih receptov, naredi-sam video navodil, ustvarjalnih tutorialov, z objavami za skupinsko igranjem spletnih kvizov in igric, s prenosi predvajanja glasbe in filmov v živo, z objavljanem igranih skečev in še mnogo več. V kratkem pa bomo vzpostavili tudi online učne urice, v sklopu katerih bodo naši mladinski delavci ponujali pomoč učencem in dijakom pri učenju različnih predmetov. Namesto #pridipridi te tokrat vabimo, da #ostanidoma, ker mi pridemo k tebi! Spremljaj naše profile, vsak dan objavljamo zanimive vsebine." dodajajo v Mladinskem centru Krško.

(bš)

mc krško
krško
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja