Skip to main content
V Posavju 20° C Sreda, 5. oktober 2022
18.08.2022
10:57
Vreme, 18. avgust 2022
Grafika: ARSO
Nad 300 metrov nad morjem je bila s srede na četrtek še ena tropska noč. Zdaj z jugozahoda prihaja osvežitev z nevihtami in možnimi nalivi.

Četrtek in petek

Po tropski noči še nad 35°C ...

S srede na četrtek so v Posavju nad 300 metrov na morjem zabeležili še eno tropsko noč, ko je bila na Bučerci najnižja jutranja temperatura 22,2°C, na Malkovcu 21,2°C in na Sremiču 20,6°C. Čez dan se bo odgrelo do (ali nekaj nad) 35°C, nato pa sledi nekaj bolj svežih dni.

Plitko območje nizkega zračnega tlaka

Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka z nevihtno fronto, ki bo v noči na petek dosegla naše kraje. Z južnimi vetrovi k nam priteka precej topel in postopno bolj vlažen zrak, pravijo na Agenciji Republike Slovenije.

... nato pa osvežitev

Od danes pozno popoldne do petka dopoldne se bodo ob nevihtah pojavljali močni vetrovni sunki, možni bodo močnejši nalivi. V petek bodo najvišje dnevne temperature večinoma od 22 do 28 °C. V soboto in nedeljo bo večinoma sončno, več oblačnosti bo v vzhodnih krajih, popoldne bodo v hribih in na vzhodu možne posamezne plohe ali nevihte.

Kako kaže?

Četrtek

Popoldne bo nekaj spremenljive kopaste oblačnosti in predvsem proti večeru bodo na zahodu začele nastajati prve nevihte, pihal bo jugozahodni veter. Temperature bodo od 28 do 35 °C. Ponoči bodo v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih pogoste plohe in nevihte, na vzhodu pa bo še večinoma suho, najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 °C.

Petek

V petek dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale v večjem delu države, popoldne pa se bo od zahoda delno zjasnilo, možna bo še kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 22 do 28 °C.

Radarska slika padavin (vir: ARSO):

Image removed.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam