Skip to main content
V Posavju 21.7° C Torek, 24. maj 2022
28.12.2020
12:53
COVID-19, Krško
Foto: arhiv ePosavje
Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Sevnica, bodo v torek, 29. decembra, med 9. in 17. uro v Podčetrtku izpeljali množično testiranje na SARS-CoV-2.

V Podčetrtku v torek množično testiranje na SARS-CoV-2

Brezplačno testiranje brez predhodnega naročanja

SEVNICA "Občina Podčetrtek v sodelovanju z Zdravstvenim domom Sevnica organizira v torek, 29. decembra 2020, množično testiranje prebivalstva s hitrimi antigenskimi testi za SARS- CoV-2. Testiranje je namenjeno vsem prebivalcem, ki to želijo, ne glede na naslov stalnega prebivališča in sicer brez predhodnega naročanja. Testiranje je brezplačno, zainteresirani pa naj na testiranje s seboj prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebni dokument," pravijo v sporočilu.

V večnamenski športni dvorani Podčetrtek med 9. in 17. uro

Testiranje bo potekalo Večnamenski športni dvorani Podčetrtek v torek, 29. decembra 2020, med 9. in 17. uro. "Testiranje je za prebivalce brezplačno. Na testiranje se ni potrebno naročiti. Vsi, ki bi se želeli testirati, morajo sicer s seboj prinesi osebno izkaznico ali kartico zdravstvenega zavarovanja. Test opravijo zdravstveni delavci tako, da iz nosne votline vzamejo bris, rezultat testa pa je znan v približno 15 minutah. Okuženi ob tem prejmejo tudi navodilo, kako ravnati naprej. V naslednjih dneh bo objavljena tudi statistika opravljenih hitrih testiranj," dodajajo.

Krško, COVID-19 v Posavju

Upoštevajte varnostne protokole in ukrepe

Ob tem na lokacijah množičnega testiranja veljajo enaki varnostni protokoli kot pri vsaki dejavnosti, kjer je več ljudi. Iz Zdravstvenega doma Sevnica pozivjao, da med čakanjem v vrsti dosledno upoštevate samozaščitne ukrepe in tudi navodila. Upoštevajte, da so med vami lahko tudi ljudje s simptomi ali pa celo asimptomatični bolniki, ki se svoje okužbe nikakor ne morejo zavedati.

Medosebna razdalja, higiena rok in kašlja

Vzdržujte nujno medsebojno razdaljo, pravilno nosite masko, skrbite za higieno rok in kašlja, predvsem pa se na mestih za odvzem brisa ne zadržujte. Občane in vse ostale zainteresirane prebivalce pozivajo, da se testiranja udeležijo v čim večjem številu in da tako poskušamo omejiti število okužb med prazniki.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi