Skip to main content
V Posavju 12° C Petek, 20. maj 2022
10.05.2019
11:40
Grafika: ePosavje.com
V Posavju že potekajo uvodne aktivnosti ob začetku vaje Takojšen odgovor 2019. V soboto zjutraj načrtujejo skoke padalcev na območju Velikega Mraševega, izvidovanje na Cirniku in tudi na Sremiču.

Vaja Takojšen odgovor 2019

Trije helikopterji čez Krško

V petkovem dopoldnevu so se čez Krško tako že zapeljali prvi helikopterji, trije helikopterji Black Hawk so pot iz Cerkelj ob Krki mimo Krškega nadaljevali po Savi navzgor.

Aktivnosti v Posavju v soboto in nedeljo

Sobota: Veliko Mraševo, Cirnik, Sremič

V sobotnem jutru med 5. in 6. uro načrtujejo izvedbo padalskih skokov, ko bo do 20 pripadnikov pristalo na območje Velikega Mraševega, v nadaljevanju pa sledijo premiki vojakov in vozil v smeri vojašnici v Cerkljah ob Krk in proti Cirniku. V nadaljevanju dneva bodo sledili premiki vojaških vozil v izvidovanje terena na območju Cirnika in proti Sremiču. "Premiki se bodo izvajali po javnih utrjenih cestah in gozdnih poteh. Poleg tega se bo povečalo tudi število  preletov helikopterjev in letal, ki bodo aktivni ves dan," pravijo v Slovenski vojski.

Nedelja: Cerklje ob Krki, Cirnik

Aktivnosti bodo potekale tudi v nedeljo, največ v okolici vojašnice in v smeri proti območju Cirnika, ob tem bo na nebu tudi povečano število preletov letal in helikopterjev - na samem letališču in v okolici.

V torek predstavitev opreme sodelujočih vojsk na vaji

V torek, 14. maja, pa pripadnice in pripadniki Slovenske vojske vabijo v Vojašnico Jerneja Molana v Cerklje ob Krki, kjer bodo od 13. do 20. ure na ogled statične in dinamične predstavitve opreme in oborožitve vojsk, sodelujočih na vaji Takojšen odgovor 2019.

Osrednja slovesnost ob dnevu Slovenske vojske Ob 16.15 bo slovenske vojakinje in vojake ter pripadnike zavezniških in partnerskih vojsk na osrednji slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske nagovoril predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor.

Med drugim se bodo lahko popeljali z vozili Valuk, Svarun in Oshkosh, si ogledali zračna plovila Slovenske vojske ter zavezniške helikopterje Black Hawk in Chinook, ogledali opremo padalca in postopke priprave na skok, skupaj z zavezniškimi letali pa bo prikazana tudi vaja prestrezanja letala v zračnem prostoru.

Vir: Slovenska vojska

(bš)

krško
brežice
video
slovenska vojska

Pridružite se nam

Novice iz Posavja