Skip to main content
V Posavju 31.3° C Nedelja, 26. junij 2022
03.06.2021
10:12
Cepljenje oseb v Posavju proti COVID-19
Foto: arhiv ePosavje
Po podatkih iz sistema eRCO so v občini Radeče s prvim odmerkom cepiva proti COVID-19 cepili več kot 40 odstotkov populacije.

S srede na četrtek v Posavju cepili 1.262 oseb

RADEČE S srede na četrtek so iz Posavja v Elektronski register cepljenih oseb in neželenih učinkov po cepljenju – eRCO vnesli 1.262 novih vnosov, od tega za 826 oseb cepljenih s prvim odmerkom cepiva in 436 z drugim odmerkom. Več novih vnosov v register eRCO, oz. več cepljenih v enem dnevu v Posavju, je bilo doslej le še 24. in 28. maja. 

V Radečah so kot prvi v Posavju presegli 40-odstotkov cepljenih s prvim odmerkom (40,5%), več od posavskega povprečja (30,8%) imajo še v Sevnici (32,6%), v krški, brežiški in kostanjeviški občini pa bodo v dnevu ali dveh presegli 30-odstotkov prvič cepljenih proti COVID-u.

Radečani so daleč pred posavskim in državnim povprečjem tudi po cepljenju z drugim odmerkom cepiva, tam so namreč z njim cepili 26,3 odstotkov prebivalstva. Slovensko povprečje cepljenih z drugim odmerkom je sicer 20,6 - posavsko je bilo do četrtka zjutraj okroglih 20 odstotkov.

V Krškem cepljenje nenaročenih pacientov

Kot so v torek popoldne sporočili iz cepilnega centra Zdravstvenega doma Krško, bodo v četrtek cepili tudi nenaročene osebe. Cepljenje bo potekalo v šotoru na parkirišču za Zdravstvenim domom Krško, kjer tudi sicer potekajo testiranja. 

Od 15. do 17. ure s cepivom Janssen

V točno določenem terminu od 15. do 17. ure se bodo lahko posamezniki cepili s cepivom Janssen brez predhodnega naročanja. "Za osebno identifikacijo morajo posamezniki imeti sabo slovensko kartico zdravstvenega zavarovanja ali slovensko osebno izkaznico," dodajajo v sporočilu.

(bš)

radeče
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja