Skip to main content
V Posavju 15.4° C Nedelja, 14. avgust 2022
04.03.2020
14:45
Podelitev Civilna zaščita 2020
Foto: Občina Sevnica
Na regijski slovesnosti v Sevnici so podelili priznanja Civilne zaščite. V nadaljevanju objavljamo nagrajence in fotogalerijo s prireditve.

1. marec - dan Civilne zaščite

SEVNICA "Z dnevom Civilne zaščite želimo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi, želimo pa tudi poudariti pomen mednarodnega sodelovanja za razvoj zaščite, reševanja in pomoči. Služiti Civilni zaščiti pomeni opravljati naloge zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljati posledice naravnih in drugih nesreč. Ta na videz skopi zapis, skriva v sebi veliko več in ima v praksi precej večjo težo. Morda se nam zdi samoumevno, da so in da bodo pripadniki Civilne zaščite na voljo vselej, ko stvari uidejo iz tirnic vsakdana. Tudi zato je prav, da jim enkrat letno sežemo v roke in izrečemo hvala." pravijo na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Društvu potapljačev Vidra zlati znak Civilne zaščite

Zlati znak Civilne zaščite kot priznanje za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti Civilne zaščite je prejelo Društvo potapljačev Vidra. S srebrnim znakom Civilne zaščite so se  zahvalili Območnemu združenju Rdečega križa Sevnica, bronasti znak Civilne zaščite pa so prejeli Janez Pungerčar, Nik Simončič, Matija Planinc, David Belak, Darko Molan in letalsko tehnična četa 151. helikopterske eskadrilje.

(bš)

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja