Skip to main content
V Posavju 2.8° C Sreda, 30. november 2022
22.02.2020
09:23
Akademija za prostovoljno delo v Sevnici
Foto: Margareta Lešnik
V Sevnici je vrata odprla Akademija za prostovoljsko delo. V nadaljevanju več informacij.

Akademija za prostovoljsko delo

SEVNICA Zaradi velika zanimanja za vključevanje v prostovoljsko delo v Sevnici je Družinski inštitut Zaupanje v sodelovanju s KŠTM Sevnica pripravil celoletni program usposabljanja in podpornega spremljanja prostovoljcev, ki delujejo na področju mladinskega in socialnega dela ter se srečujejo z ranljivimi skupinami in posamezniki. Prvo srečanje je potekalo v četrtek, 20. februarja 2020, v prostorih Mladinskega centra Sevnica. Udeležilo se ga je več kot 20 prostovoljcev in njihovih mentorjev. Udeleženci srečanja so pod vodstvom mentorjev Damijana Ganca in Margarete Lešnik razmišljali o pomenu, motivaciji in možnostih za prostovoljsko delo v Sevnici. Spoznavno srečanje že aktivnih in bodočih prostovoljcev je potekalo v zelo prijetnem vzdušju in potrdilo potrebo po tovrstnem programu.

Komu je namenjena?

Akademija za prostovoljsko delo bo aktivnim prostovoljcem in tistim, ki bi to želeli postati, nudila različne izobraževalne seminarje in delavnice, velik poudarek pa bo tudi na izmenjavi izkušenj prostovoljcev in medsebojni podpori v obliki intervizije. Izobraževalna in intervizijska srečanja prostovoljcev potekajo vsak drugi četrtek ob 17. uri v MC Sevnica. Prostovoljci bodo spoznavali etični kodeks organiziranega prostovoljstva, značilnosti dela s skupinami, značilnosti različnih ranljivih skupin ter sodobne pedagoške in andragoške pristope. Organizirana podpora prostovoljcem v okviru programa Akademija za prostovoljsko delo predstavlja v prvi vrsti priložnost za osebno in strokovno rast ter razvijanje socialne mreže prostovoljcev. Hkrati pa se bo preko programa dvigala tudi kakovost prostovoljskega dela, ki jo bodo čutili uporabniki različnih programov.

Del programa Večegeneracijskega centra Posavje

Akademija za prostovoljsko delo je del programa Večgeneracijski center Posavje, ki ga v Sevnici izvaja Družinski inštitut Zaupanje in ga sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Evropski socialni sklad in Občina Sevnica. V izobraževalna srečanja prostovoljcev se lahko vključijo tudi prostovoljci drugih organizacij v sevniški občini. Prijave in dodatne informacije so dostopne na e-naslovu vgc.posavje.sevnica@gmail.com.

Damijan Ganc, Družinski inštitut Zaupanje

sevnica
večgeneracijski center posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja