Skip to main content
V Posavju 18.8° C Sobota, 13. avgust 2022
25.07.2022
09:25
Gasilci PGD Krško na Kras
Foto: PGD Krško
Deževje v noči s sobote na nedeljo je gasilcem na Krasu vsaj malo olajšalo delo pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije. Na pomoč so jim znova priskočili tudi Posavci.

Posavci znova na pomoč Primorcem

KRŠKO Na naših straneh smo že poročali, da so posavski gasilci v prvem konvoju proti Primorski množično priskočili na pomoč kolegom na Krasu, ko je v sredo na požarišče odšlo 107 gasilcev iz štirih posavskih gasilskih zvez. 

V soboto na pomoč gasilci iz 33 posavskih društev

V soboto so se še bolj množično odzvali, iz 33 prostovoljnih gasilskih društev iz Gasilskih zvez Sevnica, Krško in Brežice je namreč na pomoč pri gašenju požara v naravnem okolju na Krasu odšlo 139 gasilcev.

Požar na Krasu, PGE Krško

Foto: PGE Krško

Krški poklicni gasilci: "Posredovanje je območju je bilo zelo zahtevno"

Klicu na pomoč so v sredo popoldne odgovorili tudi krški poklicni gasilci in se dobri dve uri in pol po pozivu z avtocisterno in dvema gasilcema že pridružili novogoriškim kolegom. Kot so po intervenciji zapisali na svoji spletni strani, "je posredovanje na omenjenem območju je zelo zahtevno in nevarno zaradi konfiguracije kraškega terena, ozkih gozdnih kamnitih poti, možnosti eksplozije pirotehničnih sredstev, nepoznavanje teren ter specifike tamkajšnjih naravnih značilnosti kot sta veter in struktura tal." Veliko pozornosti so posvetili premikanju na požarišču zaradi neeksplodiranih ubojnih sredstev iz prve svetovne vojne, ker so se pojavljale detonacije tudi v njihovi neposredni okolici.

gasilci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja