Skip to main content
V Posavju -0.6° C Sobota, 29. januar 2022
10.07.2020
13:15
Foto: arhiv ePosavje
V petek bo pretežno jasno, ponekod bo pihal šibak veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 °C. Tudi ponoči bo še precej jasno, jutranje temperature bodo
od 13 do 18 °C.

V soboto dopoldne bo še sončno

V drugem delu dneva pa nevihte in neurja

Kot pravijo vremenoslovci, bo v soboto po sončnem dopoldnevu sredi dneva oblačnost od severa naraščala. Zgodaj popoldne bodo na severu nastale prve plohe in nevihte, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. V soboto bodo najvišje dnevne temperature od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 °C.

Kako bo s temperaturami?

In kako kaže naprej? Do nedelje zjutraj se bo razjasnilo, po kotlinah bo nastalo nekaj megle. Nedelja in ponedeljek bosta povečini sončna in hladnejša dneva, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Ohladilo se bo, temperature v nedeljo bodo komaj presegle 22°C.

Ob prehodu hladne fronte nekaj močnejših neviht in neurij

Po meteorološki prognozi Agencije Republike Slovenije za okolje bo v soboto popoldne in zvečer ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam