Skip to main content
V Posavju 31° C Torek, 16. avgust 2022
10.08.2020
11:53
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Splošna bolnišnica Brežice je s 1. julijem v okviru bolnišničnega informacijskega sistema uvedla elektronsko poslovanje v specialističnih ambulantah.

Postopno uvajanje brezpapirnega poslovanja

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice prav tako postopoma uvajajo brezpapirno poslovanje oziroma pošiljanje ambulantnih izvidov pacientom v elektronski obliki preko aplikacije doZdravnika.si.

Izvidi v e-obliki

"Vsi pacienti, ki prihajate k nam na specialistične ambulantne preglede in diagnostiko, imate možnost prejemanja izvidov v e-obliki. Vabimo vas, da se na sprejemnem pultu v Urgentnem centru registrirate v aplikacijo doZdravnika.si. Registracija je brezplačna. Hkrati vas obveščamo, da je izvid, ki si ga po želji natisnete sami, kakor tudi tisti, ki ga natisnemo v bolnišnici, s strani zdravnika, pri katerem ste pregled opravili, od 1. julija 2020 dalje podpisan elektronsko," pravijo v sporočilu.

Digitalni podpis je enakovreden lastnemu podpisu

Tako se namesto ročnega podpisa in žiga novem pod imenom in priimkom zdravnika elektronsko izpišejo tri vrstice. Prva s podpisnikom z imenom in priimkom zdravnika, v drugi vrstici je zapisano "Izdajatelj: SIGEN-CA", v tretji vrstici pa datum in ura podpisanega izvida. Izvidov tako več ne podpisujejo ročno, saj je digitalni podpis enakovreden lastnemu podpisu.

brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja