Skip to main content
V Posavju 20.1° C Četrtek, 7. julij 2022
07.01.2022
11:35
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice od tega tedna prepoved obiskov, spremembe so tudi v domovih za starejše občane.

Prepoved obiskov

BREŽICE Na COVID oddelku Splošne bolnišnice Brežice so v petek, prvič po nedelji, 2. januarju, imeli znova 10 hospitaliziranih. Še v nedeljo so bili na akutnem oddelku štirje pacienti, s srede na četrtek in s četrtka na petek pa so sprejeli po tri nove paciente. V Splošni bolnišnici Brežice so sicer do preklica prepovedali obiske s svojcev pri pacientih. "Obiski zaradi epidemije COVID niso dovoljeni, razen iz pietetnih razlogov, o čemer se svojci dogovorijo s predstojnikom oddelkov ali lečečim zdravnikom," pravijo v sporočilu in prosijo, da ukrep upoštevate in tako pomagate pri obvladovanju širjenja epidemije COVID.

 

Dom upokojencev Brežice

V socialnovarstvenih zavodih ena zdrava odrasla oseba pri stanovalcu

S sredinim priporočilom Strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 so obiske v socialnovarstvenih zavodih omejili na eno zdravo odraslo osebo pri stanovalcu oz. stanovalki.

Pogoj PCT

Ob tem prosijo, da na obisk ob upoštevanju pogoja PCT prihajate le, če ste popolnoma zdravi in niste bili v rizičnem stiku z osebo pozitivno na SARS-CoV-2. Za izpolnjen pogoj šteje dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa).

(eP)

brežice
covid19
koronavirus
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja