Skip to main content
V Posavju 26.9° C Sobota, 2. julij 2022
04.09.2020
09:09
Nov most v Stolovniku
Foto: ePosavje.com
Dela na Cesti na ribnik v Brestanici pri cerkvi se zaključujejo, promet tam že normalno poteka. Se pa bodo dela začela dober kilometer naprej proti Stolovniku, na mostu čez Lokovški potok.

Do 31. oktobra popolna zapora ceste

Kot so sporočili v petkovem dopoldnevu, bo od 4. septembra do 31. oktobra zaradi sanacije mostu popolna zapora ceste LC 191071 Stolovnik - Raztez - Dobrava v naselju Lokve, na mostu čez Lokovški potok.

Nov most v Stolovniku bo širši od sedanjega

KRŠKO Na cesti iz Brestanice proti Raztezu je v Stolovniku most čez Lokovški potok. Ozek in dotrajan most bo predvidoma do konca leta nadomestil nov most. Na Občini Krško, kjer dela ocenjujejo na okoli 170.000 evrov, pravijo, da "trenutno še poteka urejanje lastništva in pa sprememba projektne dokumentacije, saj bo most nekoliko razširjen zaradi umestitve večnamenske poti."

Večnamenska pot, Mačkovci, ribnik Brestanica

Poleg rekonstrukcije cestišča tudi ureditev večnamenske poti

Večnamenska pot do ribnikov Mačkovci

Na omenjenem odseku ceste imajo v načrtu poleg rekonstrukcije cestišča tudi ureditev večnamenske poti za pešce in kolesarje. To bodo umestili na levi strani ceste Brestanica – Stolovnik do ribnikov Mačkovci, večnamenska pot pa je trenutno v fazi projektiranja. Kot še pravijo na Občini Krško, naj bi ureditev te večnamenske poti do ribnikov v prihodnjih letih potekala v štirih fazah.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja