Skip to main content
V Posavju 22.3° C Torek, 9. avgust 2022
11.09.2019
13:50
Grafika: Ansat TV
V Krškem bodo pričeli z izgradnjo parkirišča Park and Ride oziroma Parkiraj in presedi v neposredni bližini železniške postaje. Več v nadaljevanju novice iz prispevka oddaje Posavski tednik.

V Krškem v teh dneh začenjajo z obnovo parkirišč pri Vipapu

Parkirišče P+R pri Vipapu

KRŠKO V bližini Vipapa oziroma železniške postaje v Krškem bo kmalu urejeno parkirišče Park and Ride. Gre za idejo kombinacije zasebnega in javnega prevoza, ki omogoča, da se uporabnik do pomembnejših točk na obrobju mesta oziroma glavnih mestnih vpadnic pripelje z osebnim vozilom, pot pa nadaljuje z javnim prevozom.

Od nadhoda nad železnico vse do čistilnice Pacek

"Pri Vipapu v sklepno fazo prehaja gradnja t.i. park and ride parkirišča. Gre za prostor ob železnici pri tovarni Vipap," pove župan Občine Krško mag. Miran Stanko. Trenutno gre neurejeno parkirišče v gramozni izvedbi. "Po novem naj bi šlo za urejeno parkirišče, kjer bodo asfaltirane površine, tam bo tudi izposojevališče koles in v enem delu tudi možnost parkiranja tovornjakov. Uredilo naj bi se kompletno območje od nadhoda nad železnico do čistilnice Pacek.

Dela naj bi bila končana do konca letošnjega leta

Gre za večji kompleks v vrednosti 460 tisoč evrov. Občina Krško je za ta projekt pridobila 240 tisoč evrov evropskih sredstev. "V teh dneh imamo uvedbo izvajalca v delo. Dela naj bi trajala štiri mesece, torej naj bi bila predvidoma končana do konca letošnjega leta," še doda Stanko.

Ansat TV

krško
ceste
mobilnost
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja