Skip to main content
V Posavju 23.1° C Ponedeljek, 23. maj 2022
29.05.2019
11:29
Foto: Anton Hruševar
Klub ljubiteljev starodobnih vozil Mirenske doline Hrast Tržišče je v soboto že šesto leto zapored pripravil praznovanje dneva mladosti s panoramsko vožnjo s starodobniki.

TRŽIŠČE Po pozdravnem nagovoru predsednika Jugoslavije Alojza Gregoriča, predsednika KS Tržišče ter podžupana občine Sevnica in podelitvi zahvalnice za organizacijo, je sledila še topla malica (jajca na oko, poper in sol). Po okrepčilu je sledila dobro organizirana 67 km dolga panoramska vožnja.

Prvi enourni postanek je bil v Čužnji vasi pri Trebelnem na izletniški kmetiji Piškur, kjer je vse navzoče pričakala hladna pijača ter odlično pečen odojek. Po obilici hrane in pijače je karavana starodobnih vozil vožnjo nadaljevala preko Škocjana, Dobruške vasi, Smednika na Rako do Podulc in Vinske pravljice Kralj, kjer so ob glasbi domačih virtuozov pripravili narezek s pečenim krompirjem in kot se spodobi, z domačim sokom ter cvičkom.

Fotogalerija:
 

Kasneje je karavana nadaljevala pot do izhodne točke, kjer so prav tako lahko nadaljevali druženje, obujali spomine na stare avtomobile, lastniki pa si izmenjavali mnenja ali informacije glede samih vozil. Vse pohvale Toniju Janežiču, celotnemu klubu še posebej pa vsem tistim, ki so vodili vožnjo, da je tako nemoteno potekala.

Anton Hruševar

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam