Skip to main content
V Posavju 28.1° C Torek, 16. avgust 2022
28.05.2019
10:02
Foto: arhiv ePosavje
Po podatkih ARSO, Urada za meteorologijo in hidrologijo, Oddelka za hidrološke napovedi, so reke ponoči na torek ponekod narasle do velikih pretokov, povečini pa je vodnatost rek še srednja.

Pretoki rek še naraščajo

"Na severovzhodu se ohranja mala vodnatost. Pretoki še nekoliko naraščajo. V prihodnjih urah se lahko reka Dravinja v srednjem toku prehodno razlije v manjšem obsegu. V torek čez dan se bodo pretoki rek ustalili, ponoči pa se bo vodnatost rek ponovno povečala, najbolj na jugozahodu in jugu države, kjer lahko manjši vodotoki in hudourniki hitro narastejo in se tudi razlijejo," dodajajo v sporočilu.

V sredo bodo pretoki rek veliki

V sredo bodo pretoki rek veliki, reke se lahko v manjši meri razlijejo predvsem v južnem, osrednjem in vzhodnem delu države.

V četrtek se bo vodnatost rek še povečala

V četrtek se bo povečevanje vodnatosti stopnjevalo na vzhodu in severovzhodu države, kjer bodo še možna tudi manjša razlivanja, naraščale bodo kraške reke ter reki Mura in Drava.

(15:25) Na jugozahodu pričakujejo močnejše nalive

Po podatkih Agencije Republiek Slovenije za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, Oddelek za meteorološke in oceanografske napovedi, pričakujejo ponoči in v sredo zjutraj na jugozahodu Slovenije močnejše nalive. Količina dežja lahko ob tem ponekod preseže 40 milimetrov v šestih urah.

(ARSO, eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja