Skip to main content
V Posavju 29.8° C Sreda, 17. avgust 2022
16.11.2020
09:03
Skupna količina padavin, 17. november 2020
Grafika: Wxcharts.com
Po tednu dni megle v dolinah jo je v drugem delu noči iz nedelje na ponedeljek razpihal jugozahodni veter. V drugem delu ponedeljka več dežja, nato pa do konca tedna znova več sonca.

Vreme v Posavju, 16. - 22. november 2020

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem nastaja plitvo ciklonsko območje, vremenska fronta bo danes popoldne in zvečer prešla Slovenijo. Pred njo k nam od jugozahoda še doteka razmeroma topel, a postopno bolj vlažen zrak.

Od 16. do 22. novembra v nekaj besedah:

  • Vremenska fronta bo poskrbela za nekaj več dežja, nad 700m nm tudi sneg
  • V torek bodo ob sončnem vremenu najvišje temperature tega tedna, 6°C zjutraj, 12°C čez dan
  • Sredino jutro bo pri 1°C, za gretje čez dan bo poskrbelo sonce
  • V četrtek in petek znova delno oblačno vreme
  • Sobota in nedelja bosta sončna, a že skoraj zimska - zjutraj temperature pod 0°C

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do srede

V prvi polovici oktobra v naših krajih nismo zabeležili omembe vrednejših padavin, padlo je vsega skupaj nekaj več kot 2 milimetra rose, ti. "rosulje". Drugo nedeljo v oktobru smo imeli zadnjič najvišjo dnevno temperaturo okrog 10°C. V ponedeljek popoldne bo dež od zahoda postopno zajel vso Slovenijo. Padavine bodo močnejše v južni polovici države, meja sneženja se bo na severu spustila do okoli 800 m nad morjem. 

V prvem delu noči na torek sneg tudi na okoli 700 m nad morjem

Zvečer in v prvem delu noči na torek bodo padavine na zahodu in severu postopno ponehale, na jugu pa šele proti jutru. Tam se bo meja sneženja lahko spustila do okoli 700 m nadmorske višine. V torek se bo nato delno razjasnilo, najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, najvišje dnevne od 8 do 13°C. V sredo bo po nižinah v notranjosti precej megle ali nizke oblačnosti, ki bo ponekod lahko vztrajala večji del dneva.

Od četrtka do nedelje

V četrtek bodo z vetrom južnih smeri prišli oblaki, ki jih bo razpihal šele petkov večerni severni veter. Sobota bo še vetrovna, temperature bodo že kar zimske, zjutraj lahko celo pod 0°C, čez dan pa ne bodo višje od 6-7°C, v nedeljo še celo kakšno stopinjo nižje. Bo pa zato od sobote naprej in v naslednjem tednu precej več sonca, kot pa smo ga imeli v naših krajih v zadnjem tednu dni.

(ARSO, bš)

sevnica
brežice
krško
vreme v posavju

Pridružite se nam