Skip to main content
V Posavju 0.5° C Ponedeljek, 24. januar 2022
06.10.2020
20:00
Vremensko opozorilo, 6. oktober 2020
Grafika: ARSO
Zvečer bo še deloma jasno, ponoči pa se bo pooblačilo. V sredo bo sprva oblačno in deževno, popoldne se bo od zahoda jasnilo. Za območje jugovzhodne Slovenije so za sredo izdali rumeno stopnjo.

Vremenska fronta se bliža Alpam

Pred njo k nam doteka topel in bolj vlažen zrak

KRŠKO Kot pravijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje, "je nad Britanskim otočjem in Skandinavijo obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se bliža Alpam in severnemu Sredozemlju. Pred njo doteka od jugozahoda k nam razmeroma topel, a postopno spet bolj vlažen zrak."

"Na jugu bodo posamezne nevihte"

Tako na ARSO pravijo, da se bo ponoči od zahoda pooblačilo. "Do jutra bo dež zajel vso Slovenijo, na jugu bodo tudi posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju okoli 16 °C. V sredo zjutraj in dopoldne bo oblačno in deževno. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1500 m. Zapihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja."

Padavine bodo popoldne oslabele in ponehale

V sredo popoldne bodo padavine od zahoda oslabele in ponehale, postopno se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Strela nad Posavjem, 29. julij 2020

Za sredo razglasili rumeno stopnjo nevarnosti

Nevihte, veter, dež

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so sicer za sredo, 7. oktobra, najavili rumeno stopnjo opozorila. Med 4. in 11. uro zjutraj so možne krajevne nevihte, med 5. in 16. uro lahko pričakujemo izdatnejše padavine od 25 do 50 mm v 24 urah. Zadnji zagon modela Aladin kaže, da bi lahok v prvem delu dneva padlo okrog 30 mm dežja, lokalno lahko tudi več.

Prehodno bo zapihalo s severa

Po 10. uri bo prehodno zapihalo s severa, maksimalna hitrost vetra bo lahko dosegla med okrog 50 kilometrov na uro, na višje ležečih in bolj izpostavljenih mestih Bohorja, okolice Bizeljskega in Gorjancev pa lahko tudi do 70 kilometrov na uro.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja