Skip to main content
V Posavju 0° C Nedelja, 23. januar 2022
13.01.2020
17:27
Mednarodni mejni prehod Obrežje
Foto: arhiv ePosavje
V sklopu Delovne skupine vlade za reševanje problematike slovenskih prevoznikov zaradi dolgih čakalnih dob tovornih vozil in avtobusov na mejnih prehodih so predlagali ukrepe za hitrejši prehod meje.

Za avtobusarje in tovornjakarje na Obrežju nekaj novosti

Delo na tovornem terminalu bodo organizirali v treh kolonah

BREŽICE Kot pravijo na Vladi Republike Slovenije, bodo policisti na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje, na tovornem terminalu na vstopu v Slovenijo, delo organizirali v vseh treh možnih kolonah.

Preuredili so vstopni stezi za tovorni promet

Doslej, tako na Policiji, vstopni stezi za tovorni promet na Obrežju nista bili primerni za delo, otežen in nemogoč je bil pregled podvozja vozil. Moteče betonske podeste so odstranili in s tem omogočili normalno delo pri pregledu vozil. Ob tem so premaknili in ustrezno uredili tudi pregledne kabine, ki bodo na vsaki stezi omogočale hkratni pregled dveh vozil.

Spremembe tudi za avtobuse

Sprememba se obeta tudi pri pregledovanju avtobusov pri vstopu v državo. Tako bodo pred mejnim prehodom, ob zaključku steze za avtobuse, namestili obvestilno tablo, ki bo informirala voznike, v katero kolono za pregled naj se postavijo.

Posebna vstopna steza za potnike iz Evropske unije

Posebna vstopna steza bo za avtobuse s potniki iz Evropske unije in posebej za avtobuse s potniki tretjih držav. Omenjeni avtobusi se bodo ustavljali na trenutnem vstopu za avtobuse znotraj terminala. Preglede potnikov Iz Evropske unije bodo na stezi izvedli na vozilih, ostale potnike pa bodo pospremili skozi avtobusno pregledovalnico.

Tretja steza bo v uporabi po potrebi

Če pa bodo potrebe to narekovale, bo za ostale potnike v uporabi še tretja, kombinirana steza, na desni strani objekta. Kot pravijo, je bila tudi ob tej stezi dograjena potrebna pregledovalnica za potnike. Uporaba te steze bo prav prišla ob vikendih, ko je več avtobusnega in manj tovornega prometa.

(bš)

obrežje
policija
ceste
brežice

Pridružite se nam