Skip to main content
V Posavju 9.2° C Torek, 4. oktober 2022
03.06.2021
18:43
Veliki Podlog, komunalna ureditev
Foto: Občina Krško
V Velikem Podlogu so v sredinem popoldnevu predali namenu urejeno komunalno infrastrukturo v naselju z okoli 260 prebivalci. Občina Krško je naložbo v celoti financirala iz občinskega proračuna.

Zaključek komunalne ureditve Velikega Podloga

KRŠKO V Velikem Podlogu so bogatejši za kanalizacijski sistem v skupni dolžini 2068 metrov, v naselju so dobili novo omrežje, obnovili so vodovod ter uredili novo širokopasovno omžreje, sočasno z izgradnjo glavnih kanalizacijskih kanalov pa so naredili tudi sekundarne priključke do obstoječih greznic pri posameznih uporabnikih.

Odpadne vode na biološko čistilno napravo

Odpadne komunalne vode iz naselja se bodo tako preko novega kanalizacijskega omrežja odvedle do biološke čistilne naprave v Jelšah, v novi kanalizaciji za naselje Veliki Podlog pa je poleg desetih glavnih gravitacijskih kanalov v dolžini 1.669 m tlačni vod v dolžini 399 m in dve črpališči. 

S prijavo na razpis do sofinancerskih sredstev za sekundarne priključke

V Velikem Podlogu so dela potekala od lanskega poletja do letošnje pomladi, uporabno dovoljenje so pridobili v začetku maja. Kot pravijo na Občini Krško, lahko občani za sekundarne priključke s prijavo na razpis Občine Krško za leto 2021 pridobijo sofinancirana sredstva do višine 70 % upravičenih stroškov.

"Mislim, da smo lahko zelo zadovoljni"

"Mislim, da so krajani in krajevna skupnost, kot z ostalimi prej, pridobili zelo veliko. Ne samo, da se je uredila kanalizacija. Uredile so se tudi meteorne vode, posodobila se je cesta, novi pločniki, varnost, nove luči in tudi kraj je s tem dobil novo podobo. Tudi tiste zadeve, ki so nas prej težile, kot so ozke ulice, smo zdaj s to ureditvijo sanirali. Mislim, da smo lahko zelo zadovoljni," je ob predaji nove infrastrukture povedala Karolina Cizerle, predsednica Krajevne skupnosti Veliki Podlog.

Zdaj še šola in vrtec

Naložba v Velikem Podlogu je, tako župan Miran Stanko, nadaljevanje ureditev na Gorici in Jelšah. V načrtu imajo šet ureditev proti Pristavi in Gržeči vasi, sicer pa z deli v Velikem Podlogu nadaljujejo z izgradnjo podružnične osnovne šole in vrtca.

Nove pridobitve so se razveselili vsi krajani

Otroci so se simbolično zapeljali po novo urejeni cesti skozi naselje, novo pridobitev so s tem uradno predali namenu, domačina Andreja Zidarič in Zdravko Mežič pa sta še simbolno otvorila obnovljen vaški vodnjak.

Dogodek je povezovala Mirjana Marinčič, za kulturni program pa so poskrbeli učenci podružnične osnovne šole Veliki Podlog Niklas Zagrajšek in Lucijan Žibert na harmoniki, Urban Žičkar na pozavni ob spremljavi Martina Šušteršiča iz Glasbene šole Krško ter recitatorji Žana, Ajda in Luka.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

(eP)

krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja