Skip to main content
V Posavju 31.6° C Torek, 16. avgust 2022
24.05.2019
15:45
Foto: arhiv ePosavje
Vikend pred nami prinaša številne prireditve, zelo živahno bo v sevniški občini. V nadaljevanju objavljamo seznam dogodkov.

Živahno dogajanje v sevniški občini

Sevniški karatlon

Klub borilnih veščin Sevnica sodelovanju s Športno unijo Slovenije v okviru projekta »SLOVENIJA v GIBANJU 365« in praznika Krajevne skupnosti Sevnica, v danes, 24. maja, v spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica organizira Sevniški karatlon – športno rekreativno srečanje za otroke.

Tradicionalni turnir za pokal Krajevne skupnosti Sevnica

Društvo borilnih veščin Ippon Sevnica jutri, 25. maja, organizira 3. tradicionalni turnir v ju-juitsu za pokal Krajevne skupnosti Sevnica. Tekmovanje bo potekalo od 9. ure dalje v Športnem domu Sevnica.

55 let Okteta Jurij Dalmatin

Oktet Jurij Dalmatin iz Boštanja letos praznuje 55 let delovanja. Ob svojem prazniku bodo v soboto, 25. maja, v boštanjski župnijski cerkvi izvedli slavnostni koncert. Dogodek se pričenja ob 19. uri.

24. sevniški kolesarski maraton

Kolesarsko društvo Sevnica to nedeljo, 26. maja, vabi na 24. kolesarski maraton s startom ob 10. uri izpred Športnega doma Sevnica. Mali maraton bo dolžine 28 kilometrov s premagovanjem 150-metrske nadmorske razlike, veliki maraton dolžine 75 kilometrov, poimenovan Posavski izziv, pa s premagovanjem 1500 metrov nadmorske višine. Startnina znaša 12 evrov, udeležba pa je za otroke do 15. leta pa je brezplačna.

Tradicionalni pohod po poti Alojzija Grozdeta

Kulturno turistično društvo Primož to nedeljo, 26. maja, organizira četrti pohod po poti blaženega Alojzija Grozdeta od Tržišča do Studenca. Začetek pohoda bo po sveti maši v Tržišču, ki pa se bo pričela ob 8. uri. Pohod je dolg približno 17 km. Pot povezuje kraje Grozdetove mladosti: Tržišče, Zgornje Vodale, Gornje Impolje in Studenec. Na vsaki od postaj bo tudi kulturni program.

Občina Sevnica

sevnica
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja