Skip to main content
V Posavju 28.8° C Torek, 16. avgust 2022
08.02.2022
11:25
Avtoline, tehnični pregledi
Foto: Avtoline
Tehnični pregledi Avtoline v Krškem že pol stoletja skrbijo, da so avtomobili v Posavju tehnično brezhibni in zagotavljajo varno vožnjo.

Zlati tehnični pregledi Avtoline - že 50 let

Noben odnos, ki traja tako dolgo, ni samoumeven, zato ga s svojimi strankami vsa leta gradijo z znanjem, zaupanjem in spoštovanjem. V letu 2020 so naredili velik korak naprej s selitvijo v nove prostore v Žadovinek, praznovanje zlate obletnice ter obdarovanje strank pa traja več mesecev.

Podjetja, ki svojo dejavnost uspejo ohranjati pol stoletja, so redka, zato so v Avtoline zelo ponosni na svojo zgodovino. Avtomobilski servis (kot podružnica Slovenija avta) je v starem Krškem deloval že od leta 1964, v začetku sedemdesetih let pa je podjetje pridobilo koncesijo in tako so kot prvi v Posavju začeli izvajati tehnične preglede avtomobilov. Najprej so jih opravljali v kanalu v servisni delavnici, čez nekaj let pa zgradili novo halo s stezo za preverjanje. V isti stavbi so tehnične preglede izvajali vse do pred dveh let, ko so preselili dejavnost v Žadovinek. "Najdaljša tradicija tehničnih pregledov avtomobilov v Posavju, bogate izkušnje pri delu z avtomobili, strokovnimi postopki in s strankami so dragocena popotnica, ki smo jo prejeli v zlatih 50 letih. Zato spoštujemo delo preteklih generacij, ga dopolnjujemo s sodobnimi znanji in nadgrajujemo v sodobne storitve za najbolj zahtevne stranke," pravi Slavko Hotko, direktor Avtoline.

V Žadovinku dopolnjene storitve na enem mestu

"Novo lokacijo v Žadovinku so stranke dobro sprejele, še vedno pa se, po skoraj dveh letih, vsak teden najde kdo, ki nas išče na Bohoričevi," pravi Davorin Naglič, vodja tehničnih pregledov. "Strankam je všeč, ker se k nam enostavno pripeljejo z obvoznice in iz vseh strani mesta, parkirnih mest je dovolj, na velikem dvorišču enostavno manevrirajo tudi večja tovorna vozila. V veliki hali so tri samostojne steze, torej postopki tečejo hitreje, kar ustreza vsem, posebej še podjetnikom s tovornimi vozili. Dve stezi sta namenjeni tehničnim pregledom osebnih/motornih in tovornih vozil, na tretji stezi vozniki opravijo pregled tahografov. Sprejemni prostor, kjer stranke opravijo registracijo, zavarovanje, prepis in ostale upravne postopke, je sodoben, postopki tečejo gladko, saj jih vozniki uredijo na petih okencih," doda Naglič.

V petdesetih letih so pregledali nešteto avtomobilov, kot pravijo, in spoznali veliko voznikov. Mnogi od njih se k njim redno vračajo, prihajajo že njihovi otroci pa tudi vnuki. V novih prostorih zdaj vse postopke opravijo udobno, na enem mestu - poleg tehničnih pregledov osebnih, motornih vozil ali traktorjev tudi preverjanje skladnosti (homologacije) uvoza rabljenih avtomobilov in posamičnih predelav vozil. Nova lokacija prinaša veliko prednosti podjetjem, ki lahko opravijo tehnični pregled tovornih vozil in priklopnikov vseh kategorij ter avtobusov, pa tudi pregled in popravilo tahografov.

Fotogalerija (Foto: Avtoline):

Strokovna ekipa in prijetna izkušnja

"Naš osnovni namen je, da vozniki vozijo tehnično brezhibna vozila, da se na cesti počutijo varno in udobno, pri nas pa jim želimo ponuditi najboljšo izkušnjo. Zato se zaposleni redno izobražujejo in so visoko usposobljeni za izvajanje postopkov po standardih kakovosti in zahtevah s strani države. Gradimo pristne, osebne odnose s strankami, tu smo zanje, ko potrebujejo pomoč in strokoven nasvet. Ker večini voznikov dan tehničnega pregleda ni najljubši v letu, ga želimo nadgraditi v prijetno izkušnjo, srečanje z ljudmi, polnimi znanj in nasvetov. Za to poskrbi strokovna ekipa fantov na stezi in deklet v sprejemu," razloži Davorin Naglič.

Tehnične preglede dopolnjujejo s servisom avtomobilov, ki zaenkrat še ostaja v centru mesta, s prodajo novih vozil Škoda, Citroen, Peugeot, električnih vozil MG in Aiways ter prodajo rabljenih vozil. "Voznikom omogočamo, da popolno skrbijo za avto pod eno streho, kar jim prinaša veliko prednosti – od teh, da njihov avto zelo dobro spoznamo, da oddelki med sabo sodelujejo pri reševanju težav, do Avtoline kluba, v katerem vozniki pridobijo ugodnosti pri nakupu, registraciji, servisu in pranju vozil," zaključi Hotko. V času praznovanja zlate obletnice tehničnih pregledov so strankam podarili 50 zlatih nagrad, z glavno nagrado - najemom vozila Peugeot 208 za 6 mesecev. Še vedno pa v primeru, da ob tehničnem pregledu ali registraciji avtomobila sklenete tudi zavarovanje, prejmete 3 žetone za brezplačno pranje v samopostrežni Avtopralnici Avtoline.

J.Ž.

avtoline krško
krško
fotogalerija
oglasna novica

Pridružite se nam