Skip to main content
V Posavju 16.7° C Sreda, 20. oktober 2021
17.09.2021
09:50
Vodovodni stolp Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Za naslednjo sejo Občinskega sveta v občini Brežice so pripravili Sklep o podelitvi priznanj Občine Brežice za leto 2021. Komisij za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja predlaga osem imen.

Predlog za imenovanje častne občanke

BREŽICE Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je pripravil sklep o podelitvi priznanj Občine Brežice za leto 2021, ki ga bodo brežiški občinski svetniki obravnavali na naslednji seji občinskega sveta.

Prejeli enajst predlogov, osem so jih uvrstili na seznam

Na razpis ua zbiranje predlogov in podelitv priznanj Občine Brežice so prejeli enajst predlogov, pet različnih predlogov je bilo za Oktobrsko nagrado Občine Brežice, od tega je bil en predlog podan s strani dveh različnih predlagateljev. Štiri predloge so prejeli za Priznanje Občine Brežice, predlog za Častnega občana Občine Brežice in predlog za podelitev domicila v Občini Brežice

In koga predlagajo za nagrajence?

Za častno občanko Občine Brežice za leto 2021 v Brežicah predlagajo dr. Metko Gorišek, za oktobrsko nagrado Ivico Sotolšeka, Marjano Deržič in Jožefa Edvarda Packa, za priznanje Občine Brežice Osnovno šolo Brežice, Društvo kmetic Brežice in Radio klub Elektron Brežice, za podelitev domicila pa zmagovitim enotam 25. Območnega štaba Teritorialne obrambe.

Glasovanje na seji v ponedeljek

Brežiški svetniki bodo predlog komisije obravnavali na prvi seji po poletnih počitnicah, v ponedeljek, 20. septembra.

(bš, eP)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja