Skip to main content
V Posavju 0.5° C Ponedeljek, 24. januar 2022
12.06.2020
13:51
Občina Sevnica
Ob zaključku šolskega leta se je župan Srečko Ocvirk srečal z devetošolci vseh sedmih šol sevniške občine.

Župan letos obiskal devetošolce

Tradicionalni županov sprejem najuspešnejših devetošolk in devetošolcev na Gradu Sevnica, skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19, v letošnjem letu ni bil mogoč.

Župan je zato, po dogovoru z ravnateljicami in ravnateljema osnovnih šol v občini Sevnica, obiskal devetošolce v njihovih šolah.

Učenci so predstavili svoj pogled na življenje v občini

Županov obisk je potekal skladno z vsemi varnostnimi ukrepi in na varni razdalji. Z devetošolci se je pogovarjal o njihovih načrtih za prihodnost, odgovornem ravnanju in aktualnih razmerah. Učenci so mu zastavili vprašanja o delu Občine Sevnica in predstavili svoj pogled na življenje v sevniški občini. Pogovarjali so se tudi o participaciji mladih in njihovih možnostih za izražanje potreb ali predlogov, o vzpostavljanju dialoga ter vzajemnem odnosu med posameznikom in lokalno skupnostjo.

Obisk kot korak v smer dobrega sodelovanja tudi v kasnejših letih

Devetošolci so nekoliko drugačen županov sprejem pozdravili, nedvomno pa je tovrstno navezovanje stikov in vzpostavljanje dialoga z mladimi v sevniški občini korak v smer dobrega sodelovanja in aktivne participacije mladih tudi v kasnejših letih.

(eP, Občina Sevnica)

sevnica
šole v posavju

Pridružite se nam