Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 25. 2024
21.10.2019
17:47
Foto: arhiv ePosavje
Minuli vikend je prinesel veselje v brežiškega drugoligaša, na Gubcu so bili boljši nogometaši Roltek Doba, gledalci so videli štiri zadetke, tri v krški mreži.

Brežičani z zadetkom Perkovića skočili z dna lestvice

Krčani doma izgubili z Roltek Dobom

V 14. krogu 2. slovenske nogometne lige so Brežičani prišli do druge letošnje zmage, v Brdih so z zadetkom Perkovića v 29. minuti prišli do še kako pomembnih treh točk. Krški nogometaši so v soboto popoldne doma izgubili z Roltek Dobom. Gledalci so videli štiri zadetke, a tri v domači mreži. Goste je 51. minuti v vodstvo popeljal Šipek, v 69. minuti je Zalokarjevo mrežo zadel nekdanji Gubec Gajič, Šipek pa je bil še drugič uspešen v 75. minuti. V 90. minuti je svoj zadetek številka 14 v letošnji sezoni z enajstmetrovke dosegel Čirjak.

Kapušin po porazu: "Gostje so vedeli, kako morajo pristopiti k tekmi"

"Vedeli smo, da nas čaka težko srečanje in glede na to, da je Dob na lestvice, z vsemi tremi ekipami na vrhu lestvice igrali neodločeno, so vedeli, kako morajo pristopiti. Na postavljeno obrambo težko igramo, na naše napake so odgovarjali s hitrimi protinapadi, kar je bila dobitna kombinacija," je ob porazu povedal trener Krčanov Iztok Kapušin. Kot še dodaja, "moramo v nadaljevati prvenstva delati več na kombinatoriki,  na posestvi žoge, na izigranih situacijah in na zaključkih napada, kjer imamo velik primanjkljaj. To se nam pozna iz tekme v tekmo. Lažje igramo v gosteh, kjer se branimo in izhajamo iz tega v protinapadih."

Brda : Brežice
0:1 (0:1)

Semafor:

  • 0:1 - 29. min - Perković (Brežice)

Brda:
Pintol, Celcer, Frelih, Jogan, R. Bužinel, Jazbac, Da. Jalinous, Golob (od 46. Marinič), Curk, Musić (od 60. J. Bužinel), Do. Jalinous.

Brežice:
Kruljac, M. Soldo, Brumen, Perković, Duvnjak (od 77. Ferić), Filip, Adamič (od 75. Vidmar), Drugovič, F. Soldo (od 86. Hervol), Predanič, Martić.

Krško : Roltek Dob
1:3 (0:0)

Semafor:

  • 0:1 - 51. min - Šipek (Roltek Dob)
  • 0:2 - 69. min - Gajič (Roltek Dob)
  • 0:3 - 75. min - Šipek (Roltek Dob)
  • 1:3 - 90. min - Čirjak (NK Krško), 11m

Krško:
Zalokar, Jurečič (od 76. Fortuna), Eckert, Čirjak, Dadić, Mlinar, Florjanc, Kendeš (od 79. Puškarić), Anković (od 53. Regvar), Zakrajšek, Žabec.

Roltek Dob:
Čretnik, Gajič (od 92. Zupančič), Račić, Šipek, Tiganj (od 82. Levec), Hrovat, Suljević, Petrovič (od 87. Zenković), Funtek, Kondič, Gorenc Stankovič.

(bš)

krško
nogomet
nogometni klub brežice
nk krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja