Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
11.08.2020
12:22
Začetek 2. SNL, Krško, Brežice
Grafika: ePosavje.com
Pred nami je nova sezona 2. slovenske nogometne lige. Po vseh peripetijah z epidemijo, pretresih na posavskih zelenicah in v vodstvih klubov bo tokratna sezona še bolj zanimiva kot lanska.

V novo sezono z novim vodstvom - v Brežicah in v Krškem

Sezona se začne v torek

Nova sezona v 2. slovenski nogometni ligi se bo začela s torkovo tekmo v Novem mestu med Krko in velenjskim Rudarjem. Posavski nogometaši bodo začeli v sredo, a še pred pričetkom sezone na zelenici je bilo zanimivo ob zelenici.

Ob zelenici: Menjavi vodstva v Krškem in Brežicah

Že junija so klubsko vodstvo zamenjali v Brežicah, ko Peter Gramc na mestu predsednika kluba zamenjal Jureta Pezdirca. Do menjave na vodstvenem položaju je prišlo tudi na Gubcu, Nikolo Markoviča je na mestu predsednika kluba zamenjal Jože Slivšek. V Brežicah so pred novo sezono zamenjali tudi glavnega trenerja, Simona Sešlarja je zamenjal Rok Zorko. Krško ekipo bo še naprej vodil Iztok Kapušin.

Na zelenici: Jurečič in Sokler iz Krškega v Brežice

Med bolj odmevnimi dogodki na zelenici sta zagotovo selitvi Žige Jurečiča in Ester Soklerja iz Krškega v Brežice. Krčani so pred začetkom sezone sicer odigrali nekaj prijateljskih srečanj, generalka za sredino tekmo prvega kroga v Lendavi je bila uspešna, saj so se Krčani v Zaprešiću veselili zmage po zadetku Đurića.

Prvi derbi šele novembra

Prvi posavski derbi v 2. slovenski nogometni ligi bo šele v 15. krogu, 8. novembra v Brežicah. Na tamkajšnjem stadionu so bogatejši za novo razsvetljavo glavnega igrišča, dela na izgradnji igrišča z umetno travo potekajo po načrtih. Če bo šlo v novi sezoni vse po načrtih, bodo drugi posavski derbi v letošnji sezoni odigrali v zadnjem prvenstvenem krogu, 19. maja 2021, na Stadionu Matije Gubca v Krškem.

Krčani prvič pred domačimi gledalci v 2. krogu lige

Krčani bodo sicer prvo domačo tekmo novega prvenstva odigrali naslednjo nedeljo ob 18.30, ko v goste prihajajo nogometaši Roltek Doba. Brežičani odhajajo na gostovanje k znancu krških zelenic Alenu Šćulcu na klopi Jadran Dekanov.

Začetek 2. slovenske nogometne lige

(torek, 11. avgust 2020)

  • Krka : Rudar Velenje (18:30)

(sreda, 12. avgust 2020)

  • Nafta 1903 : NK Krško (17:30)
  • Beltinci Klima Tratnjek : Triglav Kranj (17:30)
  • Fužinar Vzajemci : Brda (17:30)
  • Primorje Emundia : Drava Ptuj (17:30)
  • Šmartno ob Paki : Jadran Dekani (17:30)
  • Vitanest Bilje : Kalcer Radomlje (17:30)
  • Brežice Terme Čatež : Roltek Dob (19:30)

 

(bš)

krško
brežice
nk krško
nogometni klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi