Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
25.04.2022
08:58
NK Krško, jesenski del
Foto: arhiv ePosavje
V 26. krogu 2. slovenske nogometne lige so posavski nogometaši doživeli dva poraza - oba s štirimi zadetki razlike in identičnim rezultatom - le da enkrat v korist gostov, drugič v korist domačinov.

Dva visoka poraza

Krško : Triglav

V soboto so krški nogometaši na domačem igrišču gostili ekipo kranjskega Triglava in izgubili s 0:4 (0:2). Krčani niso znali ustaviti razpoloženega Vipotnika, prvič je zadel v 24. minuti, štiri minute pred koncem polčasa je zadel za 0:2 in s tem rezultatom se je polčas tudi končal. Vipotnik je v 67. minuti zadel še tretjič, sedem minut pozneje je rezultat tekme 0:4 (0:2) postavil Potokar.

Primorje : Brežice

Brežičani so v nedeljo gostovali v Ajdovščini, kjer so Primorci prav tako zmagali s štirimi zadetki razlike. V 15. minuti so domači povedli po avtogolu brežiškega nogometaša Kordić Gružića, v 32. minuti je na 2:0 povišal Šolaja. Domači so v 54. minuti vodili s 3:0, zadel je Kuraj. Četrti zadetek je padel slabih 20 minut pozneje, v 73. minuti je brežiškega čuvaja mreže Grešaka premagal še Štrukelj.

Misija obstanek

Kako naprej?

Do konca prvenstva so še štirje krogi, Krčani v naslednjem krogu gostujejo pri Beltincih, Brežičani doma čakajo Velenjčane. Na lestvici imajo Krčani na 14. mestu le še točko prednosti pred Dravo (19), Brežičani so štiri kroge pred koncem na 16. mestu s 17 točkami. V zadnjem krogu prvenstva Krčane in Brežičane v Krškem čaka medsebojni obračun. Če se v naslednjih treh krogih ne bo spremenilo kaj veliko, kaže da za obstanek v 2. slovenski nogometni ligi.

nk krško
brežice
nogomet
nogometni klub brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja