Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
12.02.2020
12:08
Preteklo soboto je v dvorani Dolanka na Dolu pri Hrastniku potekalo finale zimskega tekmovanja Medobčinske nogometne zveze Celje za kategorija U-11.

Ekipa Nogometnega kluba Radeče se je uvrstila na finalno tekmo

T. i. zimska liga je tekmovanje, ki poteka v obliki turnirjev in se zaključi z velikim finalnim turnirjem na katerem sodeluje 8 ekip. Letos je sodelovalo 30 nogometnih ekip iz regije. Ekipa NK Radeče je na dveh turnirjih, ki sta potekala novembra v radeški dvorani in januarja na Dolu osvojila prvo mesto v predtekmovalni skupini in se uvrstila v konkurenco osmih najboljših ekip.

NK Radeče je pod vodstvom trenerja Nejca Ribiča v tekmovanju sodeloval z dvema ekipama. V finalni turnir se je uvrstila ekipa v postavi Tim Smrke, Amadej Tratar, Vid Čeč, Taj Šunta, Bor Rainer, Anže Brenkuš, Žan, Volčič, Gal Žnidar).

Drugi ekipi, katero so sestavljali Nik Zupančič, Tim Ribič, David Tokalić, Benjamin Bizjak, Carllo Kirn, Žiga Keber, Jure Korat in Slavko Ručnov, pa je za uvrstitev v sklepni del tekmovanja zmanjkalo malce športne sreče.

Na finalnem turnirju so prvo tekmo nesrečno izgubili po kazenskih strelih (rezultat ob koncu igre je bil 0:0) proti končnemu zmagovalcu iz Štor. To je zaradi sistema tekmovanja pomenilo, da se lahko borijo le za uvrstitve med 5. in 8. mesto. V nadaljevanju so premagali ekipi iz Brežic in Celja in uvrstili odlično končno 5. mesto.

V februarju se bo NK Radeče U-11 udeležil še dveh močnih turnirjev na Vranskem in v Radencih. To je uvod in priprava na 4. Muflončkov turnir, ki bo potekal 7. marca 2020 v radeški športni dvorani,  na ogled tekem pa radeški nogometaši že sedaj vljudno vabijo, saj jim podpora ter navijaška spodbuda s tribun predstavlja posebne vrste dodatno borbenost na parketu.

Ekipa U-11 Nogometnega kluba Radeče pa se bo v sredini marca udeležila tudi močnega mednarodnega turnirja Umag Trophy 2020, kjer se bo za uvrstitev borila v konkurenci 56 ekip.

Doroteja Jazbec
Foto: NK Radeče

nogomet
radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja